Politika

LEKIĆ: Poslije 25. januara spremni i za proteste i bojkot

Opozicija treba da prekine učešće u radu radne grupe i da na sastanku lidera parlamentarnih partija ponudi jedinstvenu platformu sa zahtjevom za formiranje prelazne vlade ako Vlada obezbijedi većinu prilikom glasanja o povjerenju, smatra predsjednik Demosa, Miodrag Lekić.
LEKIĆ: Poslije 25. januara spremni i za proteste i bojkot
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je, u intervjuu za Dan, kazao da je ta partija spremna da učestvuje u svim opozicionim aktivnosti, uključujući i, kako je precizirao Lekić, proteste i eventualni bojkot parlamenta, ali isključivo na osnovama demokratskih pravila i ozbiljnosti u javnoj komunikaciji.

„Opozicija treba da prekine učešće u radu radne grupe i da na sastanku lidera parlamentarnih partija ponudi jedinstvenu pratformu sa zahtjevom za formiranje prelazne vlade u slučaju da Vlada Mila Đukanovića političkom korupcijom obezbijedi većinu u Skupštini prilikom glasanja o povjerenju 25. januara“, kazao je Lekić.

Upitan očekuje li da će Vlada Đukanovića dobiti povjerenje u Skupštini, on je rekao da očekuje da ga ne dobije.

„Prema najavama iz Socijaldemokratske partije, ta partija, do skoro član vladine koalicije, neće glasati povjerenje, znači Demokratska partija socijalista sa svojim saveznicima gubi povjerenje većine u parlamentu, što predstavlja pad Vlade“, naveo je Lekić.

Upitan da li bi podrškom Pozitivne Vladi bila pogažena izborna volja građa, ali i potpis lidera te partije, Darka Pajovića na zahtjev opozicije za formiranje prelazne Vlade, on je poručio da građani treba sami da zaključe o sudbini izbornih glasova koje su dali partijama.

„Zbog ovako visoke odgovornosti normalno je očekivati da sve opozicione stranke ne daju povjerenje Vladi“, ocijenio je Lekić.

Izvor: Dan; foto: in4s.net

Portal Analitika