Politika

Ako padne Vlada, DF proglašava pobjedu

Predsjedništvo Demokratskog fronta proglasiće pobjedu ukoliko Đukanovićev kabinet 25. januara ne dobije povjerenje poslanika crnogorskog parlamenta, saznaje Pobjeda.
Ako padne Vlada, DF proglašava pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Tu informaciju je za Pobjedu potvrdio član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević. Nakon proglašenja pobjede Predsjedništvo DF-a planira da obustavi proteste i da ,,novu parlamentarnu većinu“ pozove na pregovore o prelaznoj vladi.

- Protesti DF-a, kojima su se smijali čak i iz ostatka opozicije, doveli su do najveće krize u istoriji svih vlada Mila Đukanovića i koja je kulminirala glasanjem o povjerenju Vladi. To bi bila velika pobjeda politike Demokratskog fronta koja se pokazala kao jedna kredibilna opoziciona politika - kazao je Medojević za Pobjedu.

Proglašenje pobjede je izlazna strategija Fronta da nakon više od pet mjeseci prekine sa organizacijom protesta koji su ih potpuno finansijski iscrpjeli. Pobjeda je ranije pisala da konstituenti DF-a poslovnim bankama duguju nešto oko million eura zbog finasiranja kampanja bivšeg lidrera Miodraga Lekića. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika