Politika

MARKOVIĆ TVRDI: Nema dogovora sa Pozitivnom

Potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković kazao je da 25. januara očekuje pozitivan epilog, da Vlada dobije povjerenje u parlamentu zbog svih rezultata koje je ostvarila u svom mandatu.
MARKOVIĆ TVRDI: Nema dogovora sa Pozitivnom
Portal AnalitikaIzvor

"Mi 25.januar ne doživljavamo kao neki sudbonosan datum. Mi mislimo da Vlada ima politički legitimitet koji joj se osporava i da treba da nastavi sa ostvarivanjem ključnih zadataka u 2016-oj", kazao je Marković, gostujući u emisiji "U Centar" RTCG.

On je poručio da je osnovno opredjeljenje da se pokrene pitanje povjerenja Vladi, politička odgovornost, jer su legitimitet Vlade dovodili u pitanje i opozicija i SDP.

"Cilj je da se odagnaju neosnovane sumnje u politički legitimitet ove Vlade ili da se potvrde. Želimo da konsenzusom odredimo izbora. Mi ćemo biti u prilici da na toj sjednici jasno iznesemo argumente da je ova vlada imala i ima politički legitimitet", naveo je Marković.

Apsolutno, kako kaže, nema politčkog dogovora sa Pozitivnom Crnom Gorom da 25.januara podrži Vladu.

"Apsolutno su moguće sve opcije na sjednici, da Vlada dobije povjerenje, ali i da izgubi podršku. Mi se nijesmo ni sa kim dogovarali, već je inicijativa izraz odgovornosti i toga da premijer Crne Gore drži riječ", rekao je Marković.

Potpredsjednik Vlade je naglasio da u Crnoj Gori nema institucionalne krize.

On je kazao da nije iznenađen najavom koalicionog partnera, SDP-a, da neće glasati za povjerenje Vladi.  

Marković je kazao da je realni rok za održavanje izbora septembar ili oktobar ove godine, "jer ih ranije nije moguće organizovati".

rtcg.me

Portal Analitika