Politika

RUDOVIĆ: SDP, URA i Demos zajedno traže odgovor

U Socijaldemokratskoj partiji danas su bili bez odgovora na pismo Alekse Bečića. TVCG nije uspjela ni od opozicionih stranaka da dobije odgovor na pitanje kakva im je strategija nakon sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o povjerenju Vladi. Jedino je izvjesno da čelnici URE i Demosa sedmicama razgovaraju sa liderom SDP-a Rankom Krivokapićem kako bi došli do odgovora na mogućnost da Vlada dobije povjerenje 25. januara, kazao je, za Dnevnik TVCG, Neđeljko Rudović.
RUDOVIĆ: SDP, URA i Demos zajedno traže odgovor
Portal AnalitikaIzvor

U Socijaldemokratskoj partiji, članici vladajuće koalicije, iz koje je najavljeno da će glasati protiv povjerenja Vladi TVCG nije dobila određen stav o reakciji na pismo lidera Demokrata Alekse Bečića. "Nakon sjutrašnjih sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora oglasićemo se o svim politički aktuelnim temama, pa i o toj", rečeno je iz SDP-a Televiziji Crne Gore.

Ni opozicione stranke nijesu bile raspoložene da u ovom trenutku otkrivaju plan i strategiju na poziv Bečića i u slučaju da Vlada premijera Đukanovića u Parlamentu dobije povjerenje.

Neđeljko Rudović iz URA-e potvrdio je da već sedmicama čelnici te partije i Demosa razgovaraju s liderom SDP-a Rankom Krivokapićem. Oni, kazao je Rudović, tragaju za najboljim odgovorom na "moguću opasnost od 25. januara, kada se bude glasalo o povjerenju Vladi".

"Da Skupština Crne Gore bude potpuno dezavuisana u ponedjeljak, na način da partije koje su dobile glasove na izborima 2012. sruše aktuelnu Vladu, podrže tu istu Vladu", istakao je Rudović.

Da li to znači da u tom slučaju URA-i prihvatljiv Bečićev prijedlog?

"To znači da će URA, Demos i SDP izaći sa prijedlogom koji će ići u pravcu pronalaženja najboljeg mogućeg odgovora na ishod glasanja 25.januara", rekao je Rudović.

Pismo lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, adresirano Krivokapiću, od kojeg Bečić traži da odmah nakon glasanja o povjerenju Vladi zakaže sastanak lidera parlamentarnih partija , Pozitivna, kako su TVCG odgovorili iz te stranke, neće komentarisati.

Portal Analitika