Društvo

Panel o Projektima Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti

Panel diskusija pod nazivom "Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti", biće sjutra održana u Ministarstvu kulture od 10 časova.
Panel o Projektima Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti
Portal AnalitikaIzvor

Na okruglom stolu koji organizuju Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture i NVO "Krug" iz Londona, koji stoji iza Festivala zelene kulture, govoriće šef Deska za Kreativnu Evropu Crne Gore Kristof Jankovski, potpredsjednica Opštine Ulcinj Zenepa Lika, koordinatorka projekata zelene kulture u NVO "Krug" Amanda Roso, generalna sekretarka Fondacije "Petrović Njegoš" Milica Perišić i šef crnogorske mreže Fondacije "Ana Lind" Boris Abramović. Moderatorka panela biće Ana Savjak, koordinatorka crnogorskog Deska za Kreativnu Evropu.

Kako navode iz Ministarstva kulture, u fokusu panel diskusije biće bliska veza između kreativnih sektora, nauke i ekologije u podsticanju zelene kulture i održivosti, odnosno načini na koji kultura može uticati na smanjenje negativnog uticaja građana na životnu sredinu, korišćenje prirodnih i obnovljivih resursa i podsticaj održivijeg ekonomskog rasta i razvoja. Radni jezik panel diskusije je engleski, a agendu možete preuzeti iz priloga.

Portal Analitika