Društvo

TACSO i CRNVO nastavljaju sa podrškom civilnom društvu

Jedan od zadataka TACSO kancelarije u Crnoj Gori i Centra za razvoj nevladinih organizacija CRNVO, resursnog centra za nevladine organizacije u Crnoj Gori je podrška organizacijama civilnog društva i pružanje relevantnih i pravovremenih informacija, kao i savjeta na zahtjev organizacije. Iz ovog razloga formiran je help-desk koji treba da pruži ove usluge organizacijama civilnog društva, a koje trenutno nisu dostupne u Crnoj Gori.
TACSO i CRNVO nastavljaju sa podrškom civilnom društvu
Portal AnalitikaIzvor

Oblasti iz kojih organizacije mogu zatražiti pomoć su sljedeće: informacije o EU politikama; mogućnosti za finansiranje OCD iz fondova EU; registracija u PADOR-u; EU politike u vezi sa organizacijama civilnog društva, IPA program; Pitanja vezana za komunikaciju i saradnju Vlade i OCD – informacije i dokumenti ministarstava i drugih Vladinih organa koji se odnose na civilno društvo (strategije, politike itd.); umrežavanje i izgradnja partnerstava sa organizacijama iz EU, ali i organizacijama iz države i regiona – kako i gdje tražiti specijalizovane informacije iz određene oblasti, kontakt podaci potencijalnih partnera i mreža relevantnim za organizaciju; pomoć u oblasti finansija za organizacije koje implementiraju projekte finansirane iz fondova EU; pomoć u pripremi programskih izveštaja za organizacije koje implementiraju projekte finansirane iz fondova EU; podrška u internom monitoringu implemetacije projekata finansiranih iz EU fondova i informacije za zainteresovane subjekte vezane za nacionalne politike u određenim oblastima.

Help desk će ove informacije pružati preko web stranice projekta, e-mailom ili telefonom.

"Sva pitanja možete postaviti na e-mail adrese: info.me@tacso.org i crnvo@crnvo.me. Obavještenje o prijemu zahtjeva za pomoć/informaciju help desk će dostaviti organizaciji u roku od jednog dana. Odgovor na zahtjev  help desk će dostaviti u roku od dva dana. Za specifična pitanja za koja je potrebno više vremena za odgovor, rok za dostavljanje informacije je pet dana", saopšteno je iz ovih NVO.

TACSO CRNVO Help-desk će se, poručuju, oslanjati na relevantna dokumenta i izvore uključujući: EU politike o OCD, PRAG, i PADOR vodič, politike, strategije i zakone relevantne za OCD, istraživanja, studije, procjenu potreba sprovedenu na početku implementacije projekta, vodiče za treninge i druge materijale

Fiksno radno vrijeme help-deska je svakog radnog dana od ponedjeljka do petka u periodu od 10 do 15 sati. 

Portal Analitika