Društvo

CETINJE: Za bolničku opremu prikupili 2.200 eura

U okviru donatorske akcije “Prvi sigurni otkucaji”, čiji je cilj nabavka CTG aparata, modernog operacionog osvjetljenja i druge opreme za Ginekološko-akušersko odjeljenje u bolnici ''Danilo I'' sa Cetinja, do 20. januara sakupljeno je 2.200 eura.
CETINJE: Za bolničku opremu prikupili 2.200 eura
Portal AnalitikaIzvor

Akciju je prije tri mjeseca pokrenula novoosnovana Fondacija mladih koja djeluje u okviru nevladine organizacije “Aktivna zona“.

Izvršni direktor “Aktivne zone” Miloš Marković pojasnio je da su sredstva prikupljana putem donatorskih kutija i donacija privrednika, a akciju možete podržati i putem žiro računa broj: 550-16576-19 kod Societe Generale Montenegro banke. 

“Najviše novca prikupljeno je kroz saradnju sa Privrednim klubom Cetinja, sa kojim je i potpisan sporazum o saradnji, i bez čije pomoći ova humanitarna akcija ne bi bila uspješna. Odziv cetinjskih preduzeća bio je neočekivano veliki, a imamo najavu za još nekoliko donacija do kraja akcije”, kaže Marković i ističe da su građani donirali preko 400 eura putem donatorskih kutija koje su bile postavljene u pet prodajnih objekata u Prijestonici.

“Ono po čemu se ova donatorska akcija razlikuje od mnogih jeste učešće Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u cijelom procesu, što podrazumijeva njihovu finansijsku podršku putem tzv. 'matching' procesa, gdje će oni donirati istu sumu novca koja bude prikupljena prilikom kampanje, tako da će EU i FAKT na svaki donirani euro donirati još jedan, a maksimum je četiri hiljade eura”, ukazuje Marković i poziva sve koji su u mogućenosti da se pridruže ovoj prvoj donatorskoj akciji Fondacije mladih.

rtcg.me

Portal Analitika