Crna hronika

UP: Podgoričanin uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja pištolja i municije

Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Budva su juče, tokom noći, lišili slobode lice kod kojeg je pronađen pištolj u ilegalnom posjedu, navodi se u saopštenju Uprave policije dostavljenom Portalu Analitika.
UP: Podgoričanin uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja pištolja i municije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Radi se o I.A. (34) iz Podgorice kojeg je saobraćajna patrola juče oko 02,10 časova kontrolisala u ulici Jadranski put u Budvi. Patrola je, naime, zaustavila vozilo „Porsche“ kojim je upravljao Đ.I. iz Budve, dok je saputnik u vozilo bio pomenuti I.A, kao i još jedno lice - G.S. iz Budve.

Izvršen je detaljan pregled lica i vozila kojim je kod I.A. pronađen pištolj marke „V.Bernardelli Gardone“ cal. 7,65 mm sa sedam komada municije. Pištolj i municiju je ovo lice imalo u ilegalnom posjedu.

I.A. je priveden u prostorije CB Budva a od njega je oduzet predmetni pištolj. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru koji je naložio da se lice liši slobode.

Osumnjičeni I.A. je priveden ZODT, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. ZODT je za I.A. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Pištolj je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja, kaže se na kraju saopštenja UP.

Portal Analitika