Protokol

Vujanović - Liu Haixing: Crna Gora i Kina imaju sadržajne i intenzivne odnose

Crna Gora i Kina imaju sadržajne i intenzivne odnose, konstantovao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović tokom današnjeg sastanka sa pomoćnikom ministra vanjskih poslova Kine, Liu Haixing-om.
Vujanović - Liu Haixing: Crna Gora i Kina imaju sadržajne i intenzivne odnose
Portal AnalitikaIzvor

 “Za odnose dvije države od posebnog značaja je Ekonomski i trgovački forum Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, koji je na nivou predsjednika Vlada, promovisao uspostavljanje saradnje u oblastima infrastrukture, tehnologije i zelene ekonomije”, ocijenio je Vujanović.

Kako kaže, Crna Gora je po tom osnovu u prilici da realizuje značajne projekte, ističući da je uvjeren da će projekat izgradnje autoputa od Podgorice do Mateševa, koji se najznačajnije kreditira preko kineske kreditne banke i realizuje preko njene kompanije, biti završen u planiranoj dinamici.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Narodne Republike Kine, Liu Haixing saglasio se o kvalitetnim odnosima dvije države, ocjenjujući da je Crna Gora pokazala krajnje odgovoran odnos u saradnji u svim oblastima, te je uvjeren da je to preporuka za dalji razvoj njihovih ukupnih odnosa.

“Crna Gora je dobar primjer regiona”, konstatovao je Haxing uz uvjerenje da će to biti i u buduće.

Portal Analitika