Društvo

Društvo crnogorskih novinara uručiće nagrade na Cetinju

Povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, Društvo crnogorskih novinara uručiće nagrade dobitnicima na Svečanoj akademiji u Zetskom domu na Cetinju, 22. januara u 11 sati.
Društvo crnogorskih novinara uručiće nagrade na Cetinju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Žiri u sastavu, dr Draško Došljak u svojstvu predsjednika, kao i članovi Nikola Vujanović i Čedomir Vukotić, odlučio je da dodijeli nagrade Radiju Bijelo Polje, povodom 25 godina emitovanja programa, kao i Radio-televiziji Nikšić, povodom 20 godina emitovanja programa televizije.

„Priznanje za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva dodjeljuje se Aleksandru-Acu Janinoviću, bivšem dopisniku Pobjede iz Ulcinja, Nastadinu-Nastu Raičeviću, bivšem uredniku u Radiju Crne Gore i, posthumno,  Veselinu-Vesu Raičkoviću, feljtonisti“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Prva nagrada za reportažu biće uručena Jovanu Nikitoviću, novinaru Pobjede, dok će priznanje za očuvanje i promociju kulturne baštine Crne Gore u emisiji ,,Kad prošetam Crnom Gorom,, biti dodijeljena Miloradu-Miću Miranoviću, novinaru TV Crne Gore.

„Priznanje za objektivno i pravovremeno informisanje dodjeljuje se  Zorici Petanović, dopisnici Dan-a sa Cetinja. Priznanje za najboljeg mladog novinara dodjeljuje se Nevenki-Neni Drašković, novinarki Radija Crne Gore“, saopšteno je iz Društva crnogorskih novinara.

Portal Analitika