NATO

Vlahović: Crna Gora će biti članica NATO-a i ostaće prijatelj Rusije

Nije novost da Rusija ne podržava naše pristupanje Alijansi. Nije novost, ali nije ni tragedija. Crna Gora će biti članica Alijanse i ostaće prijatelj Rusije, poručio je Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorske demokratske unije.
Vlahović: Crna Gora će biti članica NATO-a i ostaće prijatelj Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović smatra da je dobro što se zamjenik ruskog ministra inostranih poslova susrio sa našim zvaničnicima.

"Neposredni razgovori mogu samo da koriste. Saopštenje iz kabineta predsjednika Vujanovića je tako sročeno da ukazuje da je to bio razgovor u kojem su potvrđene razlike povodom onog pitanja koje je, u ovom trenutku, najznačajnije za Crnu Goru. Nije novost da Rusija ne podržava naše pristupanje Alijansi. Nije novost, ali nije ni tragedija", kazao je Vlahović.

Za Crnu Goru je, ističe on, bitno da ostane posvećena evroatlanskoj agendi.

"Jer je to, bez obzira na namjerne i sračunate dramatizacije, najvažnija poruka za visokog gosta iz Rusije, ali i za naše saveznike i prijatelje iz NATO-a i iz EU. Treba istaći da ne postoji niti jedna relevantna politička adresa u našoj zemlji koja projektuje budućnost Crne Gore koja je konfrontirana sa našim prijateljima iz Rusije", kazao je Vlahović.

Crna Gora, s druge strane, dodaje on, ne može biti odgovorna, niti će pristati da bude zloupotrijebljena u svrhe najnovijih konfrontacija u trouglu Moska-Brisel-Vašington.

"Ne radi se tu o nama, niti smo mi na dnevnom redu, bez obzira na sporadične ljutite izlive i prijeteće poruke nekih ruskih zvaničnika i njihovih domaćih imitatora. Crna Gora će biti članica Alijanse i ostaće prijatelj Rusije", zaključio je Vlahović.

(CdM)

Portal Analitika