Politika

Mladi SDP Cetinje: Lokalna uprava nastavlja sa šalama na račun Cetinjana

Nakon bajke o čokoladama, solarnim panelima, žičarama i filmskim studijima, sedeljki sa Brosnanom i Depardjeom koje su Cetinju donijele sreću i blagostanje, lokalna uprava nas je obradovala sa dva "divna" iznenađenja, svojstvena dječacima iz Podgorice koji vode Cetinje, a koja su od nemjerljivog značaja za standard građana, saopštio je predsjednik Foruma Mladih SDP Cetinje Marko Peša Pavlićević.
Mladi SDP Cetinje: Lokalna uprava nastavlja sa šalama na račun Cetinjana
Portal AnalitikaIzvor
"Cetinje, kolijevka crnogorske državnosti naše izvorište i ponos okićeno je u susret novogodišnjim praznicima, fascinantnim državnim zastavama na kojima se, gle čuda, umjesto državnog grba našla novogodišnja jelka. Vrhunac kiča i cetinjski rečeno sprdnje sa državnim simbolima u režiji dječaka koji se već pet godina veoma uspješno igraju sa Cetinjem i Cetinjanima. Posrnulo Cetinje sa hiljadama nezaposlenih graađana  koji svako jutro stopiraju ka Budvi i Cetinju radeći za par stotina eura trebalo je prirediti jos jednu komediju. Dječaci ekspretske profilacje, kako ih jednom davno nazva gradonačelnik, kreirali su juče Cetinjanima još jednom iznenađenje", navodi Pavlićević.ctijkoKako dodaje, zbog leda na ulicama, izazvanog sa pola santimetra snijega, grad je osvanuo "ukrašen" upozorenjima da je podloga klizava okaćenim na javnoj rasvjeti i ispisanim na nekoliko svjetskih jezika, među kojima nema crnogorskog.pavicevic

"Pitamo se, da li su dječacima koji vode Cetinje, upozorenja ostala u koferima sa brojnih putovanja u inostranstvo koje plaćaju građani Cetinja ili je naš jezik slučajno zaboravljen? Da li su možda pomislili da su naši sugrađani "ekspertske profilacije" i govore tri svjetska jezika kao naši "svjetski putnici" iz lokalne uprave? Pitamo se i molimo kreativne dječake da se, ako već ne rade za intetese građana nego za sebe, ne sprdaju na račun Cetinja i Cetinjana koje su doveli do nivoa da im je otvaranje supermarketa ravno nacionalnom prazniku. Pitamo se što je sljedeće? Da li zičara od plastelina, fabrika od čokolade ili pogoni veš mašina i frižidera od marmelade?  Nastaviće se", zaključuje Pavlićević.

Portal Analitika