Kultura

Slike Sanje Raonić u prostoru za umjetnost SGM banke

Odabrane slike akademske slikarke Sanje Raonić postavljene su u Prostoru za umjetnost u Upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro.
Slike Sanje Raonić u prostoru za umjetnost SGM banke
Portal AnalitikaIzvor

Raonić je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Prvu samostalnu izložbu imala je 2000. godine, a od 2002. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

- Ponekad na prelazu između crteža i kolaža, često u kombinovanoj tehnici, ponegdje kao ulja na platnu, radovi nose elemente modnog skeča i klasičnog portreta, vješto brišu granicu između modernog i iskonskog, spajaju bogati, raznovrsni kolorit i naraciju, dajući novu dimenziju kompoziciji. Rukopis je sasvim nov, ovovremen, autentičan i ličan - zapisala je Vanja Lazović u katalogu za postavku slika Raonić.

Iz SGM banke podsjećaju da je projekat Prostor za umjetnost namijenjen afirmaciji mladih stvaralaca, njihovih novih ideja i podršci u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe. Prema riječima predstavnika banke, ova kompanija će i dalje nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

Portal Analitika