Abiznis

Kreću intenzivni radovi na Luštici

Kompanija Luštica Development započinje 2016. nastavkom radova na projektu Luštica Bay, a narednih nekoliko mjeseci, kako je saopšteno, obilježiće intenzivni radovi na gradilištu, uz izvođenje niza teških građevinskih koji će se odvijati u svim smjerovima.
Kreću intenzivni radovi na Luštici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prošla godina bila je veoma važna za projekat Luštica Bay, prije svega zbog postizanja velikog broja ciljeva, od kojih u kompaniji Luštica Development izdvajaju doček prvih vlasnika stanova početkom ljeta.

"Ovo je rezultiralo tim da je pretpraznično vrijeme proteklo u radnoj atmosferi, i da su mnogi djelovi projekta “oživjeli”. Kao i uvijek u Luštica Bay-u, izgradnja na lokaciji teče ubrzano, sa stalnim radovima u marini i otpočetim radovima na zgradama F. Ukratko, novu godinu započinjemo znajući da se radi punom parom u Luštica Bay-u, i da godina 2016. obećava dvanaest mjeseci novih rezultata i još više postignutih ciljeva", saopšteno je iz te kompanije.

U oktobru prošle godine, radovi su počeli na novoj fazi stambene izgradnje, F zgrada. Kako kažu u Luštica Developmentu, projektantski koncepti za G zgrade su sada takođe u toku, i radovi na ovom dijelu će započeti u prvom dijelu godine.

"Moramo pomenuti i to da pristupna cesta, koja vijuga do vila u marini, takođe uskoro počinje sa izgradnjom. Veliki napredak napravljen je i na ovom dijelu projekta, naročito zbog toga što će marina u skorije vrijeme postati središte Lustica Bay zajednice", navedeno je u saopštenju.

Strukturalni radovi u marini užurbano se nastavljaju, i očekuje se da se pripremni radovi na oba lukobrana završe u prvom dijelu 2016. godine, praćeni izgradnjom zida uz kej i oblaganjem nasipa.

"Napori su sada usmjereni na infrastrukturu marine, završne radove i pontone, koji će nam u konačnici omogućiti pristajanje jahti i brodova koji će se usidriti u Luštica Bay-u", ističe se u saopštenju.

U kompaniji kažu da su i planovi za ostrvo Mamula otišli su korak dalje time što je Skupština usvojila odluku da se zemljište da u dugoročni zakup Orascom-u.

"Razvoj i renoviranje Mamule, fascinantne, istorijske tvrđave u Jadranskom moru, na ulazu u Boku Kotorsku, biće naklonjeni lokalnoj arhitekturi i u potpunosti će očuvati istorijsku vrijednost ostrva. Ovaj će projekat biti sjajan dodatak ponudi Luštica Bay-a, i što je najvažnije, njenim stanovnicima", poručuju u Luštica Developmentu.

Portal Analitika