Crna hronika

Spasioci stigli do povrijeđene djevojke

Na vrhu Orjena danas se, oko 15 sati, dogodila nesreća kada je članica trebinjskog Planinarskog društva "Vučji zub“ pala sa grebena u provaliju. Ona se nalazi u polusvjesnom stanju. Akcija spašavanja je u toku, a prema saznanjima portala CdM spasioci su stigli do povrijeđene djevojke.
Spasioci stigli do povrijeđene djevojke
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Trebinjski planinari iz društva "Vučji zub" zatražili su oko 15 časova pomoć za njihovu članicu. Ubrzo su reagovali iz planinarskog kluba Subra, te Službe hercegnovske i kotorske zaštite, koji su poslali svoje ekipe do planinarke iz Trebinja.

Spašavanje može da potraje satima jer je teren nepristupačan. Posao spasiocima otežava i nevrijeme propraćeno jakom burom.

"Računam da su spasioci tek sad mogli doći na lice mjesta. Budući da treba da na nosila nekoga izvuku, a da nema manje od sat i po vremena hoda po normalnom vremenu, a ne po ovakvom nevremenu i nošenjem nekoga, računam da to može trajati satima i satima, u idealnim okolnostima", kazao je CdM-u ranije rukovodilac Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević.

Izvor: cdm.me

Portal Analitika