Region

Vučić: Idemo na izbore

Predsjednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore kako bi se razriješio društveni sukob koji blokira reforme.
Vučić: Idemo na izbore
Portal AnalitikaIzvor

"Izbori su takmičenje ništa drugo. Srbija treba da kaže hoće li u EU. Nećemo da vodimo ovo društvo dalje u Ssukobe", rekao je Vučić.

On je dodao da su centri otpora Vladi Srbije, normalanoj Srbiji i politici reformi i napretka pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbijedila im privilegije.

Vučić je na sjednici GO odbora SNS rekao: "Idemo na izbore".

Sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je danas u Beogradu, a očekuje se da će članovi GO ovlastiti predsjednika stranke Aleksandra Vučića da samostalno donese odluku o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Na sjednici učestrvuje 505 članova GO.

Iz SNS je najavljeno da će predsjednik stranke i srpski premijer Aleksandar Vučić zatražiti od većine članova Glavnog odbora da u periodu i prije Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je 14. januara rekao da su vanredni parlamentarni izbori moguća opcija, da će odluku donijeti uz konsultacije sa predsjednikom države i članovima GO, ali da se neće rukovoditi stranačkim interesima.

On je rekao i da su vanredni izbori bolja opcija od veće rekonstrukcije, koju bi želio da sprovede, a kao jedini razlog protiv održavanja opštih izbora naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je sjednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali nije isključio mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

Stefanović je izjavio danas da je na lideru te stranke i premijeru Aleksandru Vučiću da odluči da li će biti održani vanredni parlamentarni izbori, jer je on i sastavljao Vladu.

Predsjednica Skupštine Srbije i članica Predsjedništva SNS Maja Gojković očekuje da će premijer i lider te stranke Aleksandar Vučić danas dobiti povjerenje na Glavnom odboru SNS za odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

B92

Portal Analitika