Društvo

Marović na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović doveden je jutros u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva na saslušanje.
Marović na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu
Portal AnalitikaIzvor

Njegov advokat Zdravko Begović kazao je CdM-u da Marović nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice.

- Rješenjem Višeg suda u Podgorici Svetozaru Maroviću pritvor je produžen za još dva mjeseca - podsjećaju iz Višeg suda.

Begović je juče kazao da Marović nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice, te da je riječ o spekulacijama.

Marović se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 eura.

Dvadeset i troje okrivljenih terete se da su posljednjih nekoliko godina djelovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je "odrađivao“ sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta. Na čelu kriminalne grupe, sudeći prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović. On je na saslušanju u Tužilaštvu negirao krivicu, tvrdeći da u spornom periodu nije obavljao funkci­u koju je mogao zloupotrijebiti prilikom prodaje zemljišta u Prijevoru.

U aferama "TQ Plaza i Jaz" 13. avgusta uhapšeno je trinaest budvanskih funkcionera. U slučaju "Jaz" sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist "Gugi komerca", a u slučaju "TQ Plaza" za skoro osam miliona eura, tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist "Trejd junika", a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrijednosti.

Izvor: CdM

Portal Analitika