Crna hronika

Ivan Vujović se krije u susjednoj državi

Podgoričanin Ivan Vujović, koji je 24. decembra pobjegao iz bjelog poljskog zatvora, nalazi se u jednoj susjednoj državi, saznaje Pobjeda.
Ivan Vujović se krije u susjednoj državi
Portal AnalitikaIzvor

Vujović, za kojim je raspisana međunarodna potjernica, osuđen je na četrnaestogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine.

Za Tužilaštvo i policju još je enigma ko je Vujoviću pomogao da se domogne slobode, kako je dobavio pištolj kojim je onesposobio čuvare i da li je njegovo bjekstvo povezano sa nedavnim bijegom njegovog cimera Jovice Zindovića. U istrazi je, prema saznanjima podgoričkog lista, saslušano 15 osoba, a iskaze su dali i pomoćnici direktora ZIKS-a.

Istraga je fokusirana na to kako je službeni pištolj iz zatvorskog sefa završio kod zatvorenika, pogotovo zbog činjenice da čuvari zatvora u Bijelom Polju ne nose oružje osim tokom sprovodničkih aktivnosti. Za sada je misterija pod kojim okolnostima se to dogodilo, a istražitelji vjeruju da bi njenim razrješavanjem došli do pomagača. Za sada je sa sigurnošću utvrđeno da je Vujović mjesecima planirao bjekstvo.

Ivan Vujović osuđen je na četrnaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva iz osvete.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika