Vaterpolo

GOJKOVIĆ uoči Francuza: Kao da je odlučujući meč

Vaterpolisti Crne Gore sa skorom od dvije pobjede i remijem završili su grupnu fazu takmičenja, pa će preko Francuske početi borbu za što bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Nema opuštanja protiv ''trikolora'' u meču osmine finala poručio selektor Vladimir Gojković.
GOJKOVIĆ uoči Francuza: Kao da je odlučujući meč
Portal AnalitikaIzvor

''Pobjede protiv Holandije i Slovačke smo očekivali, znali smo da će meč sa Španijom odlučivati o prvom mjestu u grupi. Rezultat nije bio onaj koji smo željeli, ali ne možemo da kažemo da smo mi bili favoriti protiv Španije, to je moderna ekipa i izuzetno brza. Jedan period smo imali dobru igru i trebali smo da prelomimo meč. Nakon toga jurili smo gol razliku protiv Slovaka, na poluvremenu se činilo da smo blizu. Objektivno govoreći tih šest-sedam igrača brzih koje smo koristili su se kasnije potrošili, vidjeli ste pad u igri u finišu. Ali, šta je tu je. Znamo koji nas sad put čeka. Mislim da nijesmo odradili ništa loše u grupi. Nijesmo odradili do kraja ono što smo htjeli, ali niko ne može da kaže da je moralo tako biti. Slijedi Francuzi, onda smo u dijelu kostura gdje nam dolaze Italijani, pa Hrvati, Mađari ili Grci. Ali, prvo nam dolaze Francuzi koji su jako ozbiljna ekipa, koji su juče odigrali jako dobar meč sa Srbijom. Najvažnije je da ih shvatimo na pravi način i da u taj meč uđemo kao da je odlučujući'', kazao je Gojković.

Francuzi su grupnu fazu takmičenja završili na trećem mjestu nakon poraza od Hrvatske 20:5 i Srbije 16:8. Jedinu pobjedu upisali su protiv Malte 17:7.

''Nije realna slika Francuza iz duela sa Hrvatskom. Oni su izgorjeli u tom duelu, Hravti su ih dobili na individualni kvalitet dva, tri igrača.Oni su ekipa koja je kompletna koja je pokrivena na svakoj pozicji, imaju dobru rotaciju, dobri su plivači. Vidi se ruka našeg trenera, koji je tamo radio dugo godina. Organizovani su u odbrani. Sinoć su parirali Srbiji dvije četvrtine, a njima je malo ko tako dobro parirao prva dvije dionice.Igrači su svjesni da protiv Francuske nema opuštanja, a onda imamo tri dana do Italijana. Imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo,d a ih izanaliziramo, pripremimo kako bi četvrtfinale odigrali na pravom nivou'', poručio je selektor ''ajkula'' i za kraj dodao...

''Mi u neku ruku jesmo odbrambena ekipa, imamo kvalitetan defanzivan dio i to treba da nas krasi. Ako tako odigramo i sjutra onda se pobjeda ne dovodi u pitanje. Mi nijesmo ekipa koja igra na veliki broj golova. Objektivno, mi smo ekipa koja ima određenih problema za brzu igru koja se danas forsira. To nije tajna, ali sa malim brojem golova možemo svima da pariramo. To je koncept koji mi guramo.''

PREDRAG JOKIĆ: "Uglavnom smo lako izlazili sa njima, ali i ovog puta moramo imati ozbiljan pristup. Osmina je finala, utakmica na ispadanje i sugurno će i oni tražiti svoju šansu. Radi se o sasvim pristojnoj ekipi, sa par igrača koji igraju dobar vaterpolo, imaju i Marsej koji je godinama bio učesnik Lige šampiona. Sigurno da imaju i određeno iskustvo. Rezultat protiv Hrvatske nije mjerodavan, mislim da je utakmica sa Srbijom mnogo više pokazala. U svakom slučaju, ukoliko ne uđete maksimalno protiv njih sigurno će vam stvoriti probleme. Ponavljam - imaju kavlitet, ali sve je u našim rukama. Ako mi budemo odigrali pristojno, ako popravimo 'igrača više' mislim da nećemo imati problema sa Francuskom"

DARKO BRGULJAN: ''Mislim da smo apsolutni favoriti. Poštujemo ih, znamo da imaju određeni kvalitet, vidjeli smo to sinoć protiv Srbije. Prošle godine kada smo igrali Svjetsku ligu sa njima imali smo problema. Ne treba da ih se plašimo, treba da igramo kao i do sada. Mislim da smo do sada odigrali odličan turnir, pristup svakom meču je bio na pravi način. Samo treba da vodimo računa o našoj igri. Iako smo završili kao drugi u grupi to ne vidim kao neuspjeh. Protiv Španije nijesmo iskoristili nekoliko šansi. Što se tiče Slovačke to nije ekipa protiv koje se lako pravi velika gol razlika. Samo da ozbiljno krenemo protiv Francuza i pobjeda neće izostati.''

SAŠA MIŠIĆ: ''Sigurno da smo favoriti. To je prva utakmica nokaut sistema, i ona nosi svoju težinu.Francuzi su pokazali juče protiv Srbije da nijesu ekipa za potcjenjivanje. Igrali su praktično ravnopravno tri četvrtine sa njima. Svakako smo kvalitetniji od njih, siguran sam da ćemo pobijediti, samo da od starta uđemo ozbiljno u meč, kao što smo i na prethodna tri.

Portal Analitika