Tenis

AO ŽRIJEB: Đoković na Rodžera u polufinalu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan Opena protiv Hjon Čunga iz Južne Koreje.
AO ŽRIJEB: Đoković na Rodžera u polufinalu
Portal AnalitikaIzvor

Petostruki osvajač Ozi Opena nalazi se u istoj polovini žrijeba kao i Rodžer Federer, pa je duel Srbina i Švajcarca moguć u borbi za finale.

Ukoliko savlada talentovanog devetnaestogodišnjaka, 51. tenisera svijeta, rival u drugoj rundi biće mu bolji između Francuza Kventina Halisa, koji je dobio specijalnu pozivnicu, i Hrvata Ivan Dodiga, dok bi u trećem kolu mogao na megdan sunarodniku Filipu Krajinoviću.

Potencijalni protivnik Đokovića u osmini finala jeste pobjednik susreta Franzuca Žila Simona i Hrvata Ive Karlovića, a u četvrtini finala Japanac Kei Nišikori. 

Rodžer Federer turnir otvara protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, u drugom kolu će ga najvjerovatnije čekati Aleksandr Dolgopolov iz Ukrajine, a zatim slijedi Bugarin Grigor Dimitov. U projektovanoj osmini finala rival Federeru mogao bi da bude David Gofan iz Belgije, a rundu kasnije Čeh Tomaš Berdih ili Australijanac Nik Kirjos. 

Žrijeb je odlučio da na suprotnoj strani budu Španac Rafael Nadal, koji kreće od zemljaka Fernanda Verdaska, Škot Endi Mari, koji startuje protiv Njemca Miše Zvereva, i Švajcarac Stan Vavrinka – koji će takmičenje započeti protiv Dimitrija Tursunova iz Rusije. 

Rafa bi na putu ka samoj završini mogao da se sastane sa Benjaminom Bekerom iz Njemačke, Francuzom Žeremijem Šardijem, dok će ga u eventualnoj borbi za polufinale čekati ili Kanađanin Miloš Raonić ili Vavrinka. 

Rival Vavrinke u drugom kolu biće bolji iz okršaja kvalifikanata, onda najvjerovatnije Čeh Lukaš Rosol, a zatim, ukoliko izbaci i Džeka Soka iz SAD, Viktor Troicki. 

Na kraju, i Mari nije prošao 'loše' na žrijebu. Ukoliko eliminiše Zvereva očekuje ga najvjerovatnije duel sa neugodnim 'bombarderom' Semom Grotom, koji će imati veliku podršku domaće publike, a dalje Mihail Kukuškin iz Kazahstana, pobjednik meča Fabio Fonjini Italija i Bernard Tomić Australija, a potom, u četvrtini finala, Amerikanac Džon Izner ili Španac David Ferer. 

Prvi Gren slem sezone počinje u poneđeljak, 18. januara, traje do posljednjeg dana prvog mjeseca u novoj godini, a igra se za nagradni fond od 44 miliona dolara. 

B92.net

Portal Analitika