Abiznis

Radnici “Vektra norda” tužili Brkovića

Radnici kolašinskog drvoprerađivačkog preduzeća Vektra nord, tužili su vlasnika firme, Dragana Brkovića, zbog neisplaćivanja 30 zarada i neuplaćivanja poreza i doprinosa od 2010. godine, piše Dan.
Radnici “Vektra norda” tužili Brkovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ročište u kolašinskom Osnovnom sudu zakazano je za februar. Radnici, kako su naveli, ne ulaze u fabriku od septembra, kada su obaviješteni da je kolektivni prinudni odmor, na koji ih je poslodavac poslao u avgustu, produžen zbog nedostatka sirovina.

Radnici su 4. septembra prošle godine primili obavješenje, koje je potpisala direktorica te fabrike, Vesna Milošević, da će isplata zaostalih zarada početi naredne sedmice.

"Zarade nam još nijesu isplaćene, a mi smo se nekoliko puta okupljali ispred kapija fabrike i apelovali na Vladu i nadležna ministarstva da konačno razmotre alarmantnu situaciju u našem preduzeću. Nijesmo primali ništa od septembra, niti je bilo kakvih promjena prethodnih mjeseci", kazali su predstavnici radnika.

Milošević je saopštila da su zaposleni nedavno imali sastanak sa predsjednikom kompanije, koji ih je obavijestio da će isplata neisplaćenih zarada početi u februaru, a da će sve obaveze biti izmirene do juna.

"Međutim, u četvrtak smo dobili poziv za sud. Vidim da je ročište zakazano, pa ne znam kako će to uticati na naše planove", kazala je Milošević.

Vektra nord je osnovana nakon što je Vektra Montenegro 2007. godine kupila Impregnaciju, nekadašnjeg kolašinskog privrednog giganta, a tada firmu u stečaju.

Dan 

Portal Analitika