Region

Pucnjava u Zemunu: Ubica na nišanu ubice!

Stevan Vukobratović (46) teško je ranjen juče oko 18 sati u pucnjavi u Zagorskoj ulici 12, u Zemunu. Nepoznati napadač pucao mu je u leđa u ulazu zgrade.
Pucnjava u Zemunu: Ubica na nišanu ubice!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ispaljeno je šest metaka, od kojih su ga dva pogodila u lijevu stranu leđa i butinu. Prebačen je u Urgentni centar, gdje mu je ukazana pomoć. Njegovo zdravstveno stanje se ocjenjuje kao teško.

Vukobratović je stari znanac policije i ima podebeli dosije, u kojem su i krivične prijave za ubistvo, silovanje, drogu i krađe i razbojništva. Početkom januara 1998. godine ubijen je Zemunac Igor Stojin (19), a kao ubica označen je Vukobratović. Do zločina je došlo na okretnici autobusa 18 i 83 u Bačkoj ulici, kada su se sukobila četvorica mladića. Stojin je ubijen, dok su dvojica mladića teže ranjena.

Na meti oružanih napadača, Vukobratović se našao i prije nekoliko godina. Tada je pucano na njega, ali je prošao bez težih povreda. Policija je sumnjala da je do sukoba došlo zbog neraščišćenih računa oko trgovine drogom.

Stanari Zagorske ulice ispričali su sinoć da je pucnjavu pratila vriska i galama. Ipak, niko od njih, kako su rekli, ništa nije vidio, niti su primijetili napadača i žrtvu. Ne znaju što se tačno desilo jer je do sukoba došlo na sporednom ulazu u zgradu, gdje postoji samo prilaz za osobe sa invaliditetom, pa i nema mnogo prolaznika.

Novosti.rs

Portal Analitika