Politika

Demokrate: Sazvati hitnu sjednicu Skupštine Opštine Budva

Demokratska Crna Gora podnijela je inicijativu Skupštini opštine Budva o zakazivanju hitne sjednice na kojoj će se donijeti Zaključak o uslovima i načinu zaštite imovine tog grada.
Demokrate: Sazvati hitnu sjednicu Skupštine Opštine Budva
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva, Dragan Krapović, naveo je da Inicijativu potpisuju tri odbornika u Skupštini tog grada- Lucija Đurašković, Radosav Tomović i Mijomir Pejović.

“Na ovakav potez smo se svi zajedno odlučili zbog namjere Demokratske partije socijalista (DPS) da preko nelegitimnih vlasti odlučuje i vaga ko će od optuženih fizičkih i pravnih lica i koliko platiti štetu nastalu po Opštinu Budva”, kaže se u saopštenju Krapovića.

On je rekao da je najnovija namjera nelegitimnih vlasti da raskine Aneks br.4 Ugovora o gradnju TQ centra u Budvi, kako bi se stvorile formalno-pravne pretpostavke da Trade Unique i Mirko Latinović potpišu Sporazume o priznanju krivice.

“U ovakvom pristupu ima mnogo elemenata trgovine, diskriminacije i politike”, smatra Krapović.

Prema njegovim riječima, Demokrate su zatražile, da država, opština Budva, pravosudni sistem Crne Gore, ozbiljno i bez izuzetka i kalkulacija, djeluju u skladu sa zakonom prema svima koji su oštetili Budvu i Crnu Goru, kao i da taj grad pravično obešteti, nezavisno od posljedica koje to proizvede po optužene, njihovu kao i imovinu sa njima povezanih lica, nezavisno od posljedica po DPS.

MINA

Portal Analitika