Košarka

PAJOVIĆ: Sa navijačima da nastavimo pobjednički niz!

S obzirom da smo pobijedili glavnog konkurenta Cedevitu u Zagrebu, šanse za očuvanje prve pozicije su se povećale, kazao je u izjavi za Portal Analitika sportski direktor Budućnost Volija, Gavrilo Pajović.
PAJOVIĆ: Sa navijačima da nastavimo pobjednički niz!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Voli je prethodnog vikenda izborila istorijsku pobjedu protiv Cedevite usred Zagreba i deklasirala hrvatskog šampiona ubjedljivim rezultatom 81:57, čime je potvrdila prvu poziciju na tabeli ABA lige u duelu sa direktnim konkurentom.

„Plavi“ u subotu od 21 sat u „Morači“ dočekuju ljubljansku Olimpiju. To će biti prilika da pred svojim navijačima ubilježe novu pobjedu i proslave trijumf iz Zagreba na najbolji način.  

- U goste nam dolazi neugodna ekipa Olimpije, koja ove godine ne postiže rezultate u skladu sa njihovim renomeom i rosterom kluba. Igraju drugu fazu Eurokupa, što je dodatni pokazatelj da se radi o ozbiljnom klubu i ekipi. Sigurno da očekujemo pobjedu pred našim navijačima. Neće biti nimalo lako - kazao je Pajović za Portal Analitika i dodao:

- Ekipa Olimpije je nezgodna, bori se za opstanak, a mi za očuvanje prvog mjesta u ligi. Nadam se da ćemo se pripremiti i da ćemo dobrim angažmanom koji smo imali tokom čitavog dosadašnjeg ligaškog prvenstva i u Eurokupu, potvrditi tu pobjedu iz Zagreba. Ponavljam, uopšte neće biti lako. Biće nam izuzetno važna podrška navijača koje očekujemo u velikom broju, poslije ovako velike i važne pobjede u Zagrebu.

Kad je u pitanju zdravstveni bilten igrača Pajović je zadovoljan.

- Kad je u pitanju zdravstveni bilten igrača, mogu reći da je dobar. Tadija je imao stomačnih problema na jedan dan, ali je nastavio da trenira i mislim da ćemo, kako sada stvari stoje, spremni dočekati Olimpiju - naveo je sportski direktor „plavih“.

Ekipa iz Njegoševog parka se u međuvremenu pojačala na centarskoj poziciji. Četvorku i peticu će pokrivati Halil Kanačević.

- Teško da će nam novajlija Kanačević puno pomoći u meču sa Olimpijom, poslije dva odrađena treninga. Ima crnogorski pasoš, igrao je za mladu reprezentaciju, sigurno će nam koristiti u završnici ABA lige i kasnije u crnogorskoj ligi. Zadovoljni smo što je on došao. Ima određenu čvrstinu, može da igra na pozicijama četvorke i petice, tako da se nadam da će se brzo uklopiti u naš stil igre - kazao je Pajović.

Nakon Olimpije „plavima“ slijede mečevi sa Metalcem i Partizanom.

- S obzirom da smo se prošle godine okliznuli u Valjevu, izgubili smo, a obje ekipe se bore za prvoligaški status, biće teško. U Valjevu je uvijek teško igrati, dosta ekipa je tamo izgubilo očekivane bodove, tako da nas očekuje izuzetno težak i važan meč. Partizan, kao Partizan, bez obzira na slabije rezultate koje pruža je dobra ekipa. U svakom narednom meču će nam biti teško, i protiv Igokee i Cibone, kao i Sutjeske, tako da mi u ovih sedam kola imamo izuzetno težak, iako naizgled lak, raspored. Sve te ekipe se bore za opstanak, tako da idemo od meča do meča, prvo da savladamo Olimpiju, pa ćemo razmišljati o Metalcu - ocijenio je Pajović.

On naglašava da je prednost crnogorskog šampiona u tome što će imati dovoljno vremena da se pripremi za predstojeće duele.

- Prednost je što izostankom iz Eurokupa imamo dovoljno vremena da se pripremimo za svaku utakmicu na pravi način, što ranije nije bio slučaj. Sada imamo bukvalno po nedjelju dana da pripremimo meč, tako da to dosta olakšava i stručnom štabu na čelu sa Lukom Pavićevićem koji vraća ekipu u taj trenažni proces za igranje na jednu utakmicu nedjeljno - zaključio je Pajović.

Ana Popović

Portal Analitika