Politika

Krivokapić još nije obavijestio Stankovića o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a

Skupština Crne Gore još uvijek nije zvanično obavijestila Više državno tužilaštvo i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici da je 30. decembra prošle godine ukinut imunitet trojici poslanika Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću i Milanu Kneževiću. To je Pobjedi saopšteno iz kabineta vrhovnog državnog tužioca kao odgovor na pitanje da li je u slučaju trojice poslanika DF-a završen izviđaj i podignut optužni predlog.
Krivokapić još nije obavijestio Stankovića o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a
Portal AnalitikaIzvor

- Prema izvještaju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu obavještavamo Vas da je, u predmetu formiranom protiv Andrije Mandića i Slavena Radunovi- ća zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo - pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja, Više državno tužilaštvo u Podgorici nakon što je okončan izviđaj zahtijevalo od Skupštine Crne Gore da odobri krivično gonjenje protiv Mandića i Radunovića s obzirom da isti uživaju imunitetsko pravo, te da odluka još uvijek nije dostavljena ovom tužilaštvu - navodi se u odgovorima Pobjedi iz kabineta Ivice Stankovića.

Radunović i Mandić se sumnjiče da su 24. oktobra prošle godine prilikom napada demonstranata na policiju ispred Skupštine pozvali na nasilnu promjenu ustavnog poretka. Za to krivično djelo zaprijećena je kazna do pet godina zatvora. Da bi optužni predlog bio podignut, potrebno je da Tužilaštvo dobije zvaničnu odluku Skupštine. Pobjedi je iz kabineta Ivice Stankovića sličan odgovor dat i u slučaju poslanika Milana Kneževića, koji se sumnjiči za napad na službeno lice u vršenju dužnosti. - Prema izvještaju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koji je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu, obavještavamo Vas da je izviđaj protiv Milana Kneževića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju dužnosti, okončan. Odmah nakon toga, 30. 10. 2015. godine, Osnovno državno tužilaš- tvo u Podgorici uputilo je zahtjev Skupštini Crne Gore za odobrenje krivičnog gonjenja protiv Kneževića, a na zahtjev Skupštine, 3. 11. 2015. godine, dostavljena je i dopuna zahtjeva. Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici nije dostavljen zvaničan odgovor Skupštine Crne Gore o ishodu postupka, a po zahtjevu tog tužilaštva, navodi se u odgovoru iz kabineta VDT.

Pobjeda

Portal Analitika