Abiznis

Brajović sa Latinovićem: Značaj rekonstrukcije putnog pravca Plužine-Šćepan Polje-Foča

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas ambasadora Bosne i Hercegovine Đorđa Latinovića. Obostrano je ocijenjeno da je saradnja između Crne Gore i Bosne i Hercegovine izuzetno dobra, a iskazana je namjera za nastavkom i unaprjeđenjem takvih odnosa.
Brajović sa Latinovićem: Značaj rekonstrukcije putnog pravca Plužine-Šćepan Polje-Foča
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Brajović upoznao je bliže ambasadora Latinovića sa strateškim infrastrukturnim projektima Crne Gore, među kojima je svakako i primorska varijanta Jadransko-jonskog autoputa, koji je od posebnog značaja za obje države. 

Razgovarano je i o značaju i dinamici rekonstrukcije putnog pravca Plužine-Šćepan Polje-Foča i razmijenjene su informacije o trenutnom statusu ovog projekta. Sagovornici su konstatovali da je rekonstrukcija ovog putnog pravca od posebne važnosti prije svega za bezbjednije odvijanje saobraćaja na ovoj dionici, ali da će naravno doprinijeti i unaprjeđenju ekonomske saradnje između Crne Gore i BiH.

Tokom susreta, ministar Brajović je istakao i da se u ovoj godini planira početak ili nastavak realizacije projekata koji će u značajnoj mjeri poboljšati saobraćajnu povezanost Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Tako će na magistralnom putu M6 Vilusi-Ilino brdo biti rekonstruisana dva lokaliteta, a vrijednost radova iznosiće oko 4 miliona eura. Početak radova na dionici R12 Petrovići-Vraćenovići dužine 12 km takođe je planiran za ovu godinu, a sprovešće se i tenderska procedura za izbor projektanta za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju regionalnog puta R3 Pljevlja-Metaljka-Čajniče. 

Ambasador Latinović je ukazao na vidno poboljšanje crnogorske putne mreže posljednjih godina.  Sagovornici su potvrdili obostrano opredjeljenje da se i ubuduće nastavi sa ulaganjima u saobraćajnu infrastrukturu između država, što će u krajnjem rezultirati i podizanjem nivoa ekonomske saradnje.

Portal Analitika