Abiznis

Svi građevinari čekaju "Hiljadu plus"

Crnogorski građevinari čekaju Vladin projekat „Hiljadu plus stanova“ koji se plasira pod povoljnim uslovima, kazali su juče Pobjedi predstavnici ,,Cijevne komerca“, ,,Zetagradnje“, ,,Čelebića“. Oni su, međutim, dodali da ima i onih koji se ne žale ni na tržišnu prodaju stanova.
Svi građevinari čekaju "Hiljadu plus"
Portal AnalitikaIzvor

Vlasnik kompanije ,,Cijevna komerc“ Danilo Dano Petrović kaže da ,,svi čekaju projekat ,,Hiljadu plus“.

- Imamo redovnu prodaju stanova koja je malo pojačana zadnjih mjeseci, ali je veliko interesovanje građana za najavljeni projekat ,,Hiljadu plus“. Mnogi čekaju upravo to jer se radi o veoma povoljnim uslovima kreditnog zaduživanja - kazao je Petrović.

On je najavio da je ,,Cijevna komerc“ veoma zainteresovana da se uključi u ovaj projekat i da će imati u ponudi 200 stanova. Petrović je zadovoljan uslovima koji su propisani projektom.

Vlasnik ,,Zetagradnje“ Blagota Radović kaže da u njegovoj kompaniji nemaju problema sa prodajom stanova, ali da se svakako interesuju za projekat ,,Hiljadu plus“.

- Što se tiče stanova, mi imamo urednu prodaju. U projektu ,,Hiljadu plus“ učestvovaćemo sigurno sa 300-400 stanova na četiri lokacije u Podgorici - kazao je Radović.

On smatra da će nakon prijave za građane u februaru i dogovora sa bankama projekat za njih biti aktuelan tek krajem maja, kada će i krenuti prodaja putem ovog projekta.

- Stanove preko ovog projekta ćemo ponuditi na Starom aerodromu, Zagoriču, kod Delte i na Zabjelu - kazao je Radović.

Rukovodilac pr/marketing sektora kompanije ,,Čelebić“ Maja Krstajić-Radoman kazala je da je interesovanje građana za Siti kvart vrlo zadovoljavajuće.

- Imajući u vidu činjenicu da smo u prethodnoj godini imali uspješnu prodaju, slično očekujemo i u ovoj godini - kazala je Krstajić-Radoman.

Kada je u pitanju projekat 1000 +, ona je istakla da se radi o interesantnom i dobrom projektu i sa aspekta kupaca i investitora na tržištu nekretnina.

- ,,Čelebić“ kompanija će učestvovati u projektu sa određenim brojem i strukturom stanova u novom Siti kvartu. Što se tiče uslova projekta: fiksna kamatna stopa, koja je niža od aktuelnih kamatnih stopa koje nude komercijalne banke na našem tržištu, i duža ročnost otplate kredita, oni svakako idu u prilog kako zainteresovanim kupcima, tako i nama sa aspekta povećanja prodaje - kazala je ona.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika