Fudbal

Burzanović u Partizanu?

Budućnost je u zimskom prelaznom roku ostala bez Janka Simovića i Darka Nikača, nosilaca igre u odbrani i napadu, čiji su odlasci drastično oslabili tim.
Burzanović u Partizanu?
Portal AnalitikaIzvor

To kao da je bila samo najava novih odlaznih transfera koji će tek desetkovati ekipu kapiten Mihailo Tomković blizu je prelaska u Sarajevo, lijevi bek/krilo Andrija Vukčević juče se pozdravio sa saigračima i najavio put u Izrael, dok je ofanzivac Marko Burzanović u završnim pregovorima sa beogradskim Partizanom.

Štoper Tomković imao je ranije dozvolu da napusti klub u slučaju primamljive ponude iz inostranstva. Bio je na meti prvoligaša iz Slovenije, Albanije i zemalja Azije, ali je najkonkretniji poziv stigao iz Sarajeva. Slučajno ili ne, trener ,,bordo“ tima sa Koševa je Miodrag Ješić, čovjek koji je svojevremeno kao kormilar Budućnosti lansirao Tomkovića u prvi tim, tada kao sedamnaestogodišnjaka. Tomković sada ima 24 godine i gotovo izvjesno sarađivaće sa srpskim stručnjakom kod kojeg je debitovao pod Goricom.

Za najmlađeg Burzanovića se zna da ga neko vrijeme prati Partizan, te da su ,,crno-bijeli“ odlučili da ga angažuju ove zime. Beogradski klub krenuo je u rekonstrukciju ekipe, a novi trener Ivan Tomić prepoznao je talenat 17-godišnjeg ofanzivca kao zalog za budućnost. Navodno, postoji solucija da Burzanović potpiše višegodišnji ugovor u Humskoj, ali da do ljeta bude ustupljen ,,plavima“ na pozajmicu. Realno ili ne, tek mladi Podgoričanin sprema se za put u Beograd na finalizaciju dogovora. Njegov rođeni brat Igor nosio je dres Crvene zvezde, a Marko će očigledno skrenuti na kontra stranu Topčiderkog brda.

Opširnije u ARENI (Pobjeda)...

Portal Analitika