Zabava

KOKER: Bouvi nas je naučio da je OK biti drugačiji

Dejvid Bouvi preminuo je juče u 69. godini nakon što se godinu i po dana u tajnosti borio sa rakom. Samo dva dana ranije objavio je svoj posljednji album. Muzičari iz cijelog svijeta ove vijesti primili su sa velikom tugom, a njihove izjave o legendi koji je zauvijek promijenio svjetsku muzičku scenu pružaju savršen uvid u njegov čudesni život i karijeru, te na predivan način oslikavaju koliki je uticaj imao na cijelu planetu.
KOKER: Bouvi nas je naučio da je OK biti drugačiji
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Džarvis Koker, frontmen grupe Pulp, juče je u izjavi za radio BBC Bouvija opisao kao svog idola i prijatelja, ali i da je bio važna figura u životu svake osobe koja se po nečemu razlikovala od drugih.

- On je bio kao kišobran za ljude koji su se osjećali malo drugačije. Bouvi je bio kao svetionik koji ih je vodio i naučio da je u redu biti drugačiji, isprobavati stvari, ofarbati kosu i nositi čudnu odjeću. Mislim da je njegova smrt mnoge potresla jer je on bio veoma važan u svačijem odrastanju - kazao je Koker.

Sa velikim divljenjem on je govorio i o Bouvijem posljednjem "umjetničkom izrazu", odnosno albumu koji je samo dva dana prije njegove smrti ugledao svjetlost dana, i uz pomoć kojeg se oprostio od svojih fanova.

- Mislim da je sjajno što je objavio ovaj album i uspio da sakrije da je bolestan. Ljudi bi trebalo da gledaju taj spot za "Blackstar" i da slušaju tu pjesmu. Kao da se oprostio od svih, onako kako je on želio. Svi možemo da pričamo o Dejvidu Bouviju. Mislim da najbolje što možete da uradite danas, jeste da slušate njegovu muzilu, da gledate njegove filmove i da vidite kakav je fantastičan umjetnik bio, koliko je različitih kostima imao, i koliku je nevjerovatnu količinu posla uradio - kaže Koker i dodaje:

- Naravno, tužno je što je umro, ali mislim da je nevjerovatno to što je uspio da kontroliše svoj imidž i da napravi još jedan umjetnički izraz kada je bio bolestan i znao da umire. Srećan sam što je ostao kreativan do kraja svog života. Mislim da to može da bude samo inspiracija.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika