Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Zabrane rada za 11 zdravstvenih ustanova, među njima domovi zdravlja u Podgorici, Danilovgradu i na Cetinju

Zabrane rada za 11 zdravstvenih ustanova, među njima domovi zdravlja u Podgorici, Danilovgradu i na Cetinju

Godišnji izvještaj Zdravstveno-sanitarne inspekcije biti gotov tokom ove sedmice, a iz Uprave za inspekcijske poslove Dnevnim novinama saopšteno je da je podgoričkoj Optici "Optotim" zabranjeno obavljanje oftalmoloških djelatnosti.
Zabrane rada za 11 zdravstvenih ustanova, među njima domovi zdravlja u Podgorici, Danilovgradu i na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

List piše i da je katanac stavljen na neregistrovanu ginekološku ambulantu u Bijelom Polju, a Uprava je mjeru izdala i za javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Podgorica, Danilovgrad i Cetinje. Iz ove ustanove, međutim, nije saopšteno zbog čega je izdata mjera zabrane rada domovima zdravlja u ova tri grada. Istovremeno, Zdravstveno-sanitarna inspekcija zabranila rad i D.O.O. "Ambulance" iz Danilovgrada koja se odnosi na obavljanje poslova sanitetskog obezbjeđenja javnih skupova i sportskih manifestacija.

Bez dozvole za rad u prošloj godini ostala je neregistrvana ambulanta interne medicine u Bijelom Polju, kao i Privatna zdravstvena ustanova "Vista". Riječ je, kako su pojasnili, o specijalističkoj ambulanti za ginekologiju i akušerstvo sa kabinetom za ultrazvuk u Nikšiću, u naselju Rudo polje, a zabrana se odnosila na obavljanje zdravstvene djelatnosti do obezbjeđenja kadra.

Iz Uprave su saopštili da je mjera zabrane rada izdata i beranskoj Privatnoj zdravstvenoj ustanovi "Stupovi" a kao razlog su naveli to što nije imala Rješenje Ministarstva zdravlja za obavljanje ginekološke zdravstvene djelatnosti.

Zatvorena je neregistrovana stomatološka ordinacija "EM lab" u Rožajama, kao i apoteka "Dama" u Budvi, jer nije imala odgovarajući kadar.

- Prilikom vršenja nadzora utvrđeno je da je u svim bolnicama formirana Komisija za praćenje intrahospitalnih infekcija, koja se sastaje u zavisnosti od epidemiološke situacije. Svaka bolnica vrši samokontrolu stepena čistoće i dezinfekcije radnih površina, ruku zaposlenog osoblja i instrumenata rada. Kontrola sterilizacije se uredno vodi - saopšteno je iz Uprave.

Iz Uprave su takođe kazali da je od oktobra prošle godine obavljan pojačan nadzor apoteka, a razlog je kontrola izdavanja ljekova na recept, kao i preporuka CALIMS-a da se pojača kontrola izdavanja "diklofenaka” zbog velike potrošnje ljekova koji ga sadrže.

Izvor: CdM

Portal Analitika