Kultura

Novi album Filipa Gavranovića "Come to Light"

Novi album crnogorskog džez gitariste Filipa Gavranovića "Come to Light", nastao u saradnji sa švajcarskom pjevačicom Ćincijom Katanijom, biće objavljen 15. januara.
Novi album Filipa Gavranovića "Come to Light"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika rekao Gavranović, poznatiji i kao Pippo Corvino, novi nosač zvuka pojaviće se nešto više od dva mjeseca nakon albuma "The Parting of the Ways", i to u izdanju švajcarske kuće "Unit Records". On se publici predstavlja sa jedanaest autorskih pjesama, koje su rezultat njegove višegodišnje saradnje sa Ćincijom Katanijom. Gavranović posebno ističe da će se među njima naći i "Celestial Dust", numera koju smo imali priliku da čujemo na prvoj kompilaciji "Montenegrin Instrumental Forces", koju je 2011. godine objavila podgorička izdavačka kuća "Rabbit Records".

1201filip

- "Come to Light" je teško smjestiti pod jedan žanr, jer na njemu preovladava ambijentalna muzika sa puno improvizacije koja dolazi iz džez kulture. Ali, zvuk se ne zadržava na tome već zalazi i u sfere elektronske muzike, pop-roka - kazao je naš renomirani umjetnik, koji je školovanje završio na poznatoj džez akademiji u Gracu.

Gavranović najavljuje da će od 15. januara album biti dostupan na internet stranici "Unit Records"-a i Amazon-u, te da će ga publika uskoro i uživo čuti na koncertima.

K.J.

Foto: pippocorvino.wix.com/Petar Purgar

Portal Analitika