Politika

KNEŽEVIĆ: Na dočeku bez političkih govora, Amfilohije na molebanu

Na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru u organizaciji Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije nijesu predviđeni politički govori, već postoji dogovor da skup bude obilježen isključivo pjesmom i zabavom, kazao je za Pobjedu jedan od organizatora predsjednik DNP-a Milan Knežević, navodeći da ne postoji dogovor o političkom dijelu dočeka, kako su to objavili pojedini mediji.
KNEŽEVIĆ: Na dočeku bez političkih govora, Amfilohije na molebanu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik DNP-a je istovremeno potvrdio aktivno učešće mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija na dočeku.

- Zajednički je dogovor da doček pravoslavne ili "srpske" Nove godine bude obilježen isključivo pjesmom i zabavom, kada će u ponoć biti priređen veliki vatromet, nakon kojeg će sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske čestitati okupljenim građanima Novu godinu i pozvati na litiju Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do Hrama Hristovog vaskrsenja, gdje će mitropolit Amfilohije služiti moleban - rekao je Knežević dodajući da je Uprava policije odobrila taj skup.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru u organizaciji političkih partija prvi je te vrste u posljednjih 15 godina, a imaće izražen anti-NATO karakter kroz održavanje anti-NATO koncerta.

Govoreći o učešću Amfilohija koji je blagoslovio doček, Knežević je kazao da se time šalje jasna poruka crnogorskom narodu.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika