Politika

O povjerenju Vladi 25. januara

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se odlučivati o povjerenju Vladi definitivno je zakazana za 25. januar, potvrđeno je CdM-u.
O povjerenju Vladi 25. januara
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ranije se govorilo da će glasanje biti 21. januara, međutim, glasanje je ipak zakazano za 25.

U međuvremenu, klupko o tome ko će i kako glasati kada na dnevni red dođe pitanje povjerenja Vladi Mila Đukanovića koje je pokrenuo sam premijer, počelo je polako da se odmotava, pa je poznat stav većine partija.

Danas se zvanično oglasio i SDP koji je poručio da neće glasati za povjerenje Vlade. Takvom odlukom ta partija je odlučila da na sljedećim izborima moguće zamijeni fotelje za poslaničke klupe i preseli su u opoziciju.

Bošnjačka stranka je ranije kazala da podržavaju rad Vlade. To isto su kazali i u Hrvatskoj građanskoj inicijativi i Liberalnoj partiji.

Socijalistička narodna partija i prije nego što je premijer pokrenuo inicijativu saopštila je da će glasati za smjenu Vlade Crne Gore, ako bilo kada na dnevnom redu parlamenta bude takav prijedlog.

Poslanici DF-a saopštili su da glasanju neće prisutvovati a jasno je da će svoju vladu podržati poslanici DPS-a.

Dakle, samo se čeka Pozitivna koja još uvijek nije saopštila kako će glasati. Odluku o tome donijeće 20. januara na sjednici glavog odbora.

Portal CdM

Portal Analitika