Društvo

UP: Uhapšen BiH državljanin koji je htio da se priključi ISIS-u

Crnogorska policija učestvovala je u koordiniranoj međunarodnoj akciji na suzbijanju odlaska na strana ratišta i priključivanja stranim terorističkim organizacijama, koja je rezultirala hapšenjem u Bosni i Hercegovini državljanina te zemlje S.K. (23), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.
UP: Uhapšen BiH državljanin koji je htio da se priključi ISIS-u
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Uhapšeni je, kako se osnovano sumnja shodno raspoloživim podacima i prikupljenim dokazima, imao namjeru da preko Turske otputuje u Siriju, kako bi se priključio terorističkoj organizaciji ISIL", saopšteno je iz Uprave policije.

U koordiniranoj akciji sa Specijalnom istražnom policijskom agencijom BiH SIPA, zatim institucijama Turske i kancelarijom FBI u Sarajevu, službenici crnogorske policije su, nakon što je S.K. iz Turske deportovan u Crnu Goru, preduzeli odgovarajuće mjere i radnje na lociranju i praćenju ove osobe tokom njegovog boravka u Crnoj Gori.

"Nakon čega je S.K. 9. januara 2016. godine na graničnom prelazu, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, uhapšen od strane službenika SIPA, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio predmetno krivično djelo u Bosni I Hercegovini", ističu u Upravi policije.

Portal Analitika