Politika

DEMOKRATE: Da li će Pozitivna glasati za Vladu?

Večerašnje reagovanje Aleksandra Đuretića, predstavnika Pozitivne Crne Gore, spada u red najprimitivnijih, najprostijih i najjeftinijih izjava koje pamti crnogorska politička scena, navodi se u odgovoru Demokrata Crne Gore.
DEMOKRATE: Da li će Pozitivna glasati za Vladu?
Portal AnalitikaIzvor

Član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Aleksandar Đuretić kazao je da lider Demokrata Aleksa Bečić napadima na njegovu partiju želi da se dodvori medijskim tajkunima.

Momčilo Leković, član Predsjedništva Demokrata, kaže da u tom reagovanju nema ništa neočekivano, imajući u vidu da izvjesnog Đuretića, inače ranije člana DPS-a, javnost u Crnoj Gori jedino pamti po tome što kao nosilac liste tada jedinstvene Pozitivne Crne Gore u svojoj Zeti na izborima za Gradsku opštinu nije uspio da osvoji ni 300 glasova.

"Čime je i odborničko mjesto u Skupštini GO Golubovci ostala njegova neostvarena želja. Očigledno su mu građani na vrijeme rekli koliko mu vjeruju", navodi Leković u reagovanju.

Međutim, kako ističe, portparol Darka Pajovića je najmanje bitan u svemu ovome.

"Suština je da nismo dobili odgovor na jednostavno pitanje. Da li će Pozitivna Crna Gora glasati za aktuelnu Vladu, odnosno za Mila Đukanovića, kriminal, korupciju, rasprodaju države, lažnih premijerovih 40 000 novih radnih mjesta, pljačku građana po mnogim osnovama i u konačnom da li će glasati za šefove organizovanih kriminalnih grupa i šefa nad šefovima? Odgovor je vrlo jednostavan za svakog slobodnog poslanika i partiju koja ne zavisi od Đukanovićevih ili bilo čijih miliona. Tako će poslanici Demokrata štiteći inters građana i države Crne Gore glasati za pad Vlade Đukanović - Brajović, a vi „patriote“?", navodi u reagovanju funkcijener Demokrata.

Leković ima i nekoliko pitanja za Pozitivnu Crnu Goru. "Takođe, nijeste nam rekli kolika je cijena za krčmljenje Mamule i Kraljičine plaže? Koliko je cijena projekta "Drago" u Nikšiću, a kolika za svakog Draga kojeg ste proizveli na lokalnom nivou? Ili ćete nam to reći nakon glasanja za povjerenje Vladi imajući u vidu da se moguće radi o paket aranžmanu?", navodi Leković.

On kaže da se potpuno slaže se predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem.

"Onaj ko glasa za ovu Vladu je klasična politička kukavica ili politički interešdžija, a prevarantima je mjesto uvijek bilo na smetlištu istorije. Najveća prijetnja državnom interesu je Pozitivna Crna Gora, partija na lizing jer podriva principe parlamnetarne demokratije.Kao što privredni lizing počiva na ideji da je stvar bolje koristiti nego kupiti, tako i partijski lizing omogućava iznajmljivanje podrške date partije bez sklapanja javne koalicije i raspodjele kolača preko koalicionog sporazuma. Drugim riječima da se nakon podrške rasprodaji državnih resursa i eventualne podrške Vladi, iznajmljivanje lizing partije javno prikaže kao investicija i ispišu koalicione obaveze oko raspodjele kolača. Demokrate smatraju da su finansijske kalkulacije u politici smrtni neprijatelj prava i pravde", zaključio je Leković.

rtcg.me

Portal Analitika