Politika

Camaj: Nova politička trgovina na štetu Malesije

Po već izglasanom Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu, Malesija i Zeta dobiće novi status Opština u okviru Glavnog grada, što je još jedna u nizu ranije viđenih političkih trgovina na štetu građana Malesije, ocijenio je danas predsjednik Demokratskog savjeta Štjefan Camaj.
Camaj: Nova politička trgovina na štetu Malesije
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da, po ko zna koji put, Albanci postaju predmet trgovine i političkih manipulacija zarad nečijih sebičnih interesa.

"Pitam se do kada će tako? Biće to tako dok god bude onih koji brinu samo o tome kako sebi obezbijediti što bolju funkciju, što duži mandat, što veću platu, a građanima preostaju neispunjena i lažna obećanja", kazao je Camaj.

Prema njegovim riječima, takav status opština Malesije i Zete u okviru Glavnog grada predstavlja za sada neisproban eksperiment kod nas, koji na papiru tim opštinama predviđa "više prava i privilegija" od drugih opština u Crnoj Gori. 

"U narodu postoji jedna mudra izreka koja kaže da "od viška glava ne boli", ali "viškove" koji ne poznaju nikakvu logiku i sa diskriminatornim posljedicama nije pametno praviti. Zašto nama više, a nekom drugom manje? Pa makar to nije teško zaključiti-potrebni smo im mi još uvijek, potrebni su im naši glasovi", dodao je Camaj.

On je ocijenio da se stiče utisak da su pojedine albanske partije na crnogorskoj političkoj sceni uglavnom zadovoljne postignutim rješenjem i tvrde da je to maksimum u ovom trenutku. 

"Nažalost, moji sunarodnici nijesu bili dobri pregovarači ili, bolje reći, završili su kao slabi politički trgovci, lako se prilagođavaju interesima vlasti, a često su i dio te vlasti. Sve u svemu, politička volja vladajuće strukture je predstavljena u našem nezavidnom položaju svih ovih godina, kao i gledanje na nas samo kao na glasače, a ne kao na ljude", kazao je Camaj.

Sve to, navodi on, možda i ne bi bilo tako da se našao neko da digne svoj glas protiv takvih i sličnih nepravdi. 

"Nas, građane Tuzi, zanima razvoj ovog kraja, otvaranje novih radnih mjesta gdje će se omogućiti zapošljavanje mladih, veća poljoprivredna proizvodnja i prerada tih proizvoda, bolji plasman na tržistu  i rješavanje mnogo drugih životnih problema. Ovako ostajemo i dalje nečiji eksperiment, što jasno i dokazuje novi zakon, koji uvodi "privilegovano pravo glasa" kako u Skupštini opštine Tuzi, tako i u Skupštini Glavnog grada", kazao je Camaj.

Ipak, on je uvjeren da će se i ta praksa jednog dana okončati, te da će svi biti jednaki.

"Zato sam ja u Demokratskoj Crnoj Gori", zaključio je Camaj.

cdm

Portal Analitika