Politika

Brajović: Potrebni su nam političari sa vizijom, a ne oni koji „prodaju maglu“

Na izbornoj Konvenciji Socijaldemokrata ‚(SD) Bijelo Polje održanoj juče, a kojoj je prisustvovalo 300 delegata, izabrani su delegati za predstojeći Kongres partije i kandidati za Glavni odbor. U okviru svečanog dijela, predsjednik partije Ivan Brajović je istakao zadovoljstvo dosadašnjim učinkom stranke i naglasio da moderna socijaldemokratija, zahvaljujući Socijaldemokratama , živi u svim crnogorskim gradovima, kao i da je politika koju vodi SD jasna, stabilna i odgovorna.
Brajović: Potrebni su nam političari sa vizijom, a ne oni koji „prodaju maglu“
Portal AnalitikaIzvor

,,Iza nas je period u kojem smo radili i postigli puno, ostajući privrženi ključnim socijaldemokratskim principima na čijim osnovama smo pažljivo i posvećeno gradili našu partijsku infrastrukturu. Socijaldemokrate Crne Gore formirane su upravo zato da bi sačuvali izvornu socijaldemokratsku ideju, da bi vodili modernu politiku, i da bi napravili jasan otklon od partija koje i dalje tavore u mraku posljednje decenije prošlog vijeka, još uvijek tumaraju u devedesetim i najradije bi Crnu Goru vratile upravo u taj period kojeg se nerado sjećamo” - poručio je Brajović delegatima.

On je naglasio da je nužno boriti se za razvijenu modernu državu , u kojoj će doći do snažnog ekonomskog i investicionog razvoja, bez, kako je kazao, nejasnih i dvosmislenih poteza kojima se čuvaju i štite partikularni interesi, a ne interesi Crne Gore. Istakao je da nam trebaju  političari koji imaju jasnu viziju, precizne i moderne ciljeve i konkretnu strategiju potrebnu za njihovo ostvarenje, a ne oni koju ‘’prodaju maglu’’, i koji su skloni da državni i nacionalni interes podrede svojim nerealnim ammbicijama.

„Jaku socijaldemokratiju baštinićemo i u Bijelom Polju, sa jasno koncipiranom politikom i na lokalnom nivou, na osnovu čega  će nesumnjivo uslijediti  zasluženi izborni uspjeh koji će biti utemeljen na ozbiljno osmišljenoj i konciznoj politici i odlukama zasnovanim na unutarpartijskom konsenzusu“, zaključio je Brajović.

Na konvenciji je izabrano 30 delagata i 8 kandidata za Glavni odbor.

Osim Brajovića, Izbornoj konvenciji prisustvovali su i funkcioneri SD-a Vujica Lazović, Damir Šehović, Đorđe Suhih, Goran Petrović, Radoš Šućur i Marija Blagojević.

Portal Analitika