Ostalo

Von ponovo najbolja u Altenmarktu

Amerikanka Lindzi Von pobjednica je drugog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Altenmarktu.
Von ponovo najbolja u Altenmarktu
Portal AnalitikaIzvor

Von, koja je dobila i jučerašnji spust, do šeste pobjede ove sezone, 73. u Svjetskom kupu, došla u vremenu minut, 12 sekundi i 75 stotinki. Ona je sa 73 pobjede najuspješnija skijašica u istoriji Svjetskog kupa. 

Von je ove sezone dobila i superveleslalom u Lejk Luizu, gdje je dva puta slavila i u spustu. Ima i veleslalomsku pobjedu iz Orea.

Amerikanka je za 70 stotinki bila brža od drugoplasirane Švajcarkinje Lare Gut, dok je treća Austrijanka Kornelija Huter sa zaostatkom od sekundu i 25 stotinki. Na četvrtom mjestu završila je Italijanka Nađa Fankini, peta je bila Austrijanka Elizabet Gergl, a šesta Italijanka Frančeska marsalja.

Von je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 200 bodova.Huter je druga sa 120, dok je treća Gut sa 116 bodova.Gut je vodeća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 738 bodoca.Von je druga sa 700, a treća Šveđanka Frida Hansdotir sa 521 bodom.

Portal Analitika