Fudbal

Rudar vratio Kaluđerovića, Alića i Talovića

Za razliku od prošle godine Rudar će proljećni dio prvenstva početi sa druge pozicije na tabeli i sa devet bodova manje od Mladosti, što jeste velika, ali ne i nedostižna prednost. Za sada jedino zvanično pojačanje je, povratnik Andrija Kaluđerovića, a kako saznajemo na prozivci, koja će se obaviti sjutra u 10 sati, pored Kaluđerovića pojavitiće se jedan novi igrač i dva poratnika u Pljevlja.
Rudar vratio Kaluđerovića, Alića i Talovića
Portal AnalitikaIzvor

Priča oko Ermina Alića je najvjerovatnije je gotova tako da će se nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Crne Gore pojaviti na prozivci. Po svemu sudeći Miloš Radanović, koji je jesenas bio drugi strijelac tima, dobiće konkurenciju među staitivama jer u klub iz Sutjeske stiže, povremeni državni reprezenativac, Ivan Janjušević. Svoju drugu šansu u matičnom klubu potražiće, jesenas igrač Jezera i najbolji strijelac jesenjeg dijela Druge lige, Danin Talović. Ivan Ivanović neće se vraćati u Rudar jer će karijeru će nastaviti u Kazahstanu kao fudbaler Aritraua. Pored Đorđa Đurića, koji je otišao u Čukarički i Stefana Miloševića koji je pojačao Lovćen, za sada niko nije napustio redove aktuelnog šampiona. Osim Nikole Sekulića, koji je završio igračku karijeru i preuzeo brugu o pionirima na spisku koji će biti dostavljen novinarima neće biti i Vladana Gordića, izuzetno primjernog sportiste i pozitivnog momka koji nije uspio da se izbori za minutažu koju zaslužuje već će pokušati da uradi u nekom drugom klubu.

Sigurno je da na na prozivci neće biti Rjote Nome koji će u Pljevlja stići 17. januara, po svemu sudeći sa još jednim svojim zemljakom koji će pokušati da se kroz treninge nametne šefu stručnog štaba Mirku Mariću.

Kada je u pitanju stručni štab pored Mirka Marića i Vuka Bogavca tu će biti Predrag Ranđelović koji će raditi sa napadačima i Saša Popović koji će voditi brigu o golmanima.

Poslednjih nekoliko dana klubu se nudi nekoliko stranaca, ali stručni štab je zauzeo stav da ne da se ne angažuje prosječan strani fudbaler, već igrač visoke klase na koga, kada je najteže, klub može da se osloni. Iz uprave kluba naglasili su da kao i svake sezone prednost imaju domaći kvalitetni mladi igrači na koje će se dugoročno računa.

Za sada je sigurno da će Rudar do 2. februara trenirati u Pljevljima, a potom će pripreme biti nastavljene u Antaliji. U Turskoj Rudar će, odigrati sedam utakmica. Dva dana po dolasku protivnik će biti prvoligaš iz Rumunije, Voluntari. Dva dana nakon toga Rudaru će odmjeriti snage sa Karpatima iz Ukrajine, 8. februara Pljevljaci će odigrati meč sa timom Atirau iz Kazahstana. Već 10. februara puleni Mirka Marića odigraće utakmicu sa slovačkim Spartakom iz Trnave, a 11. februara protivnik će im biti bugasrki Botev iz Plovdiva. Poslednje dvije utakmice biće i najatraktivnije, 13. februara sliejdi meč sa danskim Viborgom, a poslednju utakmicu odigraće 15. februara sa učesnikom lige šampiona Bate Borisovom. Dan nakon utakmice sa prvakom Bjelorusije Rudar se vraća u Pljevlja. 

(pvportal.me)

Portal Analitika