Politika

Bečić: Samo će kukavice glasati za Đukanovićevu vladu

Premijer Milo Đukanović može obezbijediti matematičku većinu za povjerenje Vladi samo njemu poznatim metodama koje ne poznaju savremeni politički sistemi, odnosno klasičinom prevarom građana Crne Gore, što bi dovelo do produbljivanja političke i institucionalne krize u zemlji, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.
Bečić: Samo će kukavice glasati za Đukanovićevu vladu
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu za Dan istakao da je jasno da ova Vlada nema legitimitet niti kapacitet da nastavi rad u izbornoj 2016. godini.

- Demokrate nemaju dilemu - poslanik koji digne ruku za Vladu Mila Đukanović, posle ovakvih katastrofalnih, rekao bih šampionski loših rezultata, može biti samo politička kukavica ili politički intereždžija. Nakon Draga iz Nikšića i drugih Draga iz Budve i ostalih opština, ne bismo se iznenadili da se sam predsjednik i poneki poslanici Pozitivne Crne Gore, takozvane "ljute opozicione partije”, odmetnu samo na par sekundi dok dignu ruku za povjerenje Vladi Mila Đukanovića, pa se onda, kao iz amnezije, vrate u opoziciono ruho i nastave "žestoku paljbu” po DPS-u - tvrdi Bečić.

On je saopštio da je za uspjeh cjelokupne opozicije, za pobjedu na izborima i za pad Mila Đukanovića, najbolje da Demokrate nastupe samostalno.

"Uostalom, to je odluka koju smo već donijeli i od koje sigurno nećemo odustati", saopštio je Bečić.

Kaže da naslućuje kako će postupiti Pozitivna Crna Gora u slučaju glasanja o poverenju Vladi.

"Koliko god to zvučalo paradoksalno, a u vezi sa ovom partijom skoro da je sve na tom nivou. Poštenije bi prema opozicionim glasačima bilo da odmah uskoče u Vladu Mila Đukanovića, kojim god to nebulozama pravdali. Izgovor za uskakanje u dragođurovićevsko odijelo uvijek se može smisliti najpodesniji je i najprihvatljiviji odbrana države i njenih tekovina, od izdajnika i neprijatelja. Bar smo se navikli na taj, slobodno mogu reći, nevaspitani izgovor. Dakle, ne znam, ali naslućujem kako će postupiti Pozitivna Crna Gora. Međutim, preciznu informaciju s tim u vezi, mogli bi potražiti kod Srđana Milića, jer su njihovi odnosi takvi, da sam siguran da mu se Pajović povjerio", uvjeren je Bečić.

Izvor: Dan

Portal Analitika