Rukomet

ADŽIĆ: Poraz u Đeru će vratiti žar

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da je dobro što je serija od 22 meča i 20 mjeseci bez poraza prekinuta na startu glavne runde Lige šampiona, nego da se to desilo kasnije.Đer je aktuelnim šampionkama Evrope nanio prvi poraz (22:20) u sezoni nakon pet pobjeda i remija u preliminarnoj rundi elitnog klupskog takmičenja i izjednačio se sa ekipom Budućnostina vrhu tabele grupe 2 sa po sedam bodova.
ADŽIĆ: Poraz u Đeru će vratiti žar
Portal AnalitikaIzvor

Adžić je kazao da je mađarski tim pokazao veću želju i energiju, dok Budućnost iz niza objektivnih faktora nije bila na potrebnom nivou, a prije svega su se problemi sa povredama (Marta Žderić, Dragana Cvijić i Suzana Lazović) odrazili na izdanje na jednom od najtežih gostovanja u Evropi. Iz duela protiv Đera treba da se izvuku pouke, a trofejni stručnjak vjeruje da će njegove izabranice pokazati pravo lice već u narednom kolu, kada u Sportski centar ”Morača” stiže Vardar koji je na startu glavne runde savladao CSM Bukurešt (22:21).

– Ako je već trebalo da se doživi poraz, bolje je da je sada, nego u kasnijoj fazi Lige šampiona. Vjerujem da će poraz vratiti žar i energiju Budućnosti, koji su omogućili da 20 mjeseci budemo nepobjedivi. Đer je bio bolji, pokazao je veću želju i energiju. Ima dosta objektivnih faktora zbog kojih nijesmo bili na visini zadatka. Zbog povreda nijesmo kvalitetno trenirali da bismo mogli pred ovakvom publikom i protiv ovakvog rivala da riješimo meč u svoju korist. I pored problema koje imaju Suzana Lazović, Dragana Cvijić i Marta Žderić su igrale protiv Đera. Uvijek smo iz poraza izvlačili pouke, vjerujem da ćemo se vratiti na pravi put – istakao je Adžić, koji nije bio zadovoljan ni jednim elementom u igri svog tima.

– Nema segmenta igre u kojem smo bili pravi. Da smo u ijednom bili pravi, ostvarili bi pobjedu. U svim smo bili za nijansu slabiji od Đera.

Trofejni trener smatra da je Budućnost sama sebe pobijedila.

– U svakom meču sve zavisi od nas. Mi smo Đeru dozvolili da tako kvalitetno igra odbranu i dobro u napadu. Sve je na nama i u nedjelju protiv Vardara, ali će biti teško, jer ta ekipa nije bila opterećena Svjetskim prvenstvom u Danskoj, koje se odrazilo na naš tim – zaključio je Adžić.

Lijevi bek Đurđina Jauković kazala je da odbrana nije bila na potrebnom nivou, naročito u trenucima kada se odlučivao pobjednik, a da je uz veliki broj propuštenih napada bilo nemoguće očekivati trijumf u Đeru.

– Đer je igrao jaku odbranu za razliku od nas koje smo bile na visini zadatka u određenim momentima, ali ne kada je bilo najpotrebnije. Promašile smo i dosta šuteva, tako da je potrebno da izvučemo pouke nakon detaljne analize. Moramo da budemo na mnogo višem nivou u narednim mečevima, počev od duela protiv Vardara, a nakon toga imamo dvije sedmice kako bi se spremile za četiri okršaja u februaru – kazala jeJauković.

Španac na kormilu Đera Ambros Martin, bio je presrećan zbog pobjede.

– Djevojke su odigrale fantastično. Borile su se herojski i ostvarile veliku pobjedu, a srećan sam što smo ogromnim radom od početka sezone došli do ovog nivoa igre. Znali smo da je agresivna odbrana ključ, a bili smo i pametni u napadu – istakao jeMartin.

Portal Analitika