Turizam

Radak Kukavičić: Nema sezone bez vještačkog snijega

I ova zima pokazala je da nema uspješne turističke sezone dok ne obezbijedimo alternativu snijegu, odnosno mašine za vještački snijeg, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.
Radak Kukavičić: Nema sezone bez vještačkog snijega
Portal AnalitikaIzvor

Ona je gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore kazala da je za uspješnu sezonu nužno obezbijediti mašine za vještački snijeg. Takve mašine omogućile su da u Kolašinu ovih dana radi bar jedna staza - Jezerine.

Radak Kukavičić ističe da je potrebno sagledati sve mogućnosti i obezbijedi mašine za vještački snijeg.

"Jedino tada možemo biti sigurni da ćemo imati uspješnu sezonu", navela je direktorica NTO.

Ona ističe da je ova zimska sezona odlično počela. Za novogodišnje praznike Crnu Goru je posjetilo preko 40.000 gostiju, ali kako dodaje većina njih, se nije zadržala u našoj državi.

"U odnosu na prošlu godinu to je za nekoliko procenata manje, zbog nedostatka snijega, ali imajući u vidu buking za februar, očekujemo da će taj dio sezone da se odvija u dobrom pravcu", kazala je Radak Kukavičić i ponovila prijedlog da bi trebalo promijeniti vrijeme zimskog raspusta.

Meteorolog Dragan Burić kazao je da će do srijede biti više kiše na jugu i u centralnim predjelima, uz temperature visoke za ovo doba godine. Na sjeveru će biti samo slabog snijega.

"U srijedu će biti pada temperature, biće povremeno slabog snijega, ali samo u višim planinskim predjelima", najavljuje Burić. Za petak je najavio nešto više snijega na sjeveru.

I na Žabljaku priželjkuju snijeg Žabljak je u ovo doba godine turistima zanimljiva destinacija za odmor i rekreaciju. Tokom minulih praznika ugostitelji i hotelijeri zabilježili su dobru posjetu, a na skijalištu Savin kuk i Javorovača gostiju je bilo i danas. Svi međutim, priželjkuju više snijega, koji za taj turistički centar vezuje goste.

Sa obilnijim padavinama i uz dobru cjenovnu politiku Žabljak bi, po procjeni iskusnih turističkih radnika, zabilježio još jednu uspješnu zimsku sezonu.

(RTCG)

Portal Analitika