Crna hronika

Zbog sumnje da je pucao na Makazu: Potraga za Markom Radomanom

Policija intenzivno traga za Markom Radomanom sa Cetinja, za kojeg se sumnja da je u četvrtak veče oko 22.15 sati pucao na Gorana Anđelića zvanog Makaza ispred njegove kuće u naselju Čeluga, piše Pobjeda.
Zbog sumnje da je pucao na Makazu: Potraga za Markom Radomanom
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Istražitelji su izuzeli snimke sa kamera koje su bile na kući Anđelića.

Na Anđelića je ispaljeno više hitaca od kojih ga je jedan metak pogodio u stopalo i povrijedio kost. Dežurni hirurg u Opštoj bolnici u Baru Miodrag Karanikić potvrdio je da Anđelić nije životno ugrožen. Nakon zbrinjavanja u barskoj bolnici na dalji medicinski tretman iste večeri je upućen u Klinički centar Crne Gore, jer u bolnici nemaju antibiotike neophodne za zacjeljivanje povrijeđene kosti.

Kako Pobjeda saznaje, Makaza se nešto poslije 22 sata dovezao do kuće, ušao u dvorište i krenuo da nahrani pse. Nakon toga, u trenutku kada je pošao ka ulaznim vratima, napadač je osuo paljbu.

Makaza je policiji kazao da je na njega pucao Marko Radoman sa Cetinja. Iz barske policije, nijesu saopštili više detalja kako ne bi ometali istragu.

I Anđelić i Radoman policiji su poznati kao bezbjednosno interesantne osobe.

Ovo je deveti napad na Anđelića.

Prvi put je ranjen prije šesnaest godina 1990. godine ispred hotela „Agava“. Četiri godine kasnije, ranjen je u obračunu u noćnom klubu ,,Torine“ u Bečićima. Treći napad je uslijedio 1995. godine, kada je Makaza ranjen u pucnjavi na raskrsnici kod ,,Centrojadrana“ u Baru. Četvrti pokušaj dogodio se 1996. kada je na njega pucano iz automatske puške kod lokala ,,Monsignor“. Tom prilikom je ostao nepovrijeđen. Samo nekoliko mjeseci kasnije, na istom mjestu, pogođen je sa nekoliko metaka. Šesti put Makaza je ranjen 2000. na šetalištu kod barske marine, a sedmu pucnjavu je preživio u martu 2005. godine, na putu od Starog Bara do naselja Pečurice. Osmi put Makaza je ranjen u maju 2008. godine.

Ime nekadašnjeg talentovanog boksera Mornara se protekle dvije decenije često pominje u kontekstu djelovanja barskih kriminalnih grupa. Podsjećamo, od Radomana je u julu oduzet pištolj u ilegalnom posjedu.

Kako je tada saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Bar su u večernjoj akciji, postupajući po operativnim saznanjima, u blizini jednog lokala u Baru kod Radomana, za pojasom, pronašli pištolj marke „M 57“ za koji nije posjedovao oružni list.

Izvor: Pobjeda; foto: dan.co.me

Portal Analitika