Crna hronika

Protiv Markovića podnijeta prijava zbog porodičnog nasilja

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije i bivši šef kriminalističke policije Vojislav Vojkan Marković iz Podgorice priveden je 6. januara u Centar bezbjednosti Podgorica zbog sumnje da je te noći pretukao suprugu – saznaje Pobjeda.
Protiv Markovića podnijeta prijava zbog porodičnog nasilja
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Marković je u policijsku stanicu priveden popodne, a uveče kod sudije za prekršaje.

Nije prvi put: Kako Pobjeda saznaje, Markovića je policiji prijavila supruga, koja je inspektorima ispričala da je muž pretukao, što je potvrđeno ljekarskim izvještajem koji je dostavljen tužiocu. Na osnovu povreda tužilac je kvalifikovao djelo i donio odluku da Marković za napad na suprugu prekršajno odgovara. Izvor iz istrage tvrdi da ovo nije prvi put da se Markovićeva supruga obraća za pomoć policiji.

- Njegova supruga je i ranije podnosila prijavu zbog nasilja u porodici – kazao je izvor iz istrage.

Marković je zaposlen u opštini Podgorica, gdje obavlja funkciju direktora Javnog preduzeća Sportski objekti. Bio je i na čelu Dječijeg saveza i od tada je pratio Božidara Vuksanovića na svim njegovim pozicijama. Tako je bio zaposlen i u ZIKS-u za vrijeme Vuksanovićevog rukovođenja zatvorom, Upravi carina i Upravi policije.

Najvažnija funkcija dodijeljena mu je u martu 2012. godine kada ga je tadašnji direktor Uprave policije Božidar Vuksanović izabrao za jednog od svojih pomoćnika i povjerio mu rukovodeće mjesto kriminalističke policije. Vuksanović je tada smijenio šefa kriminalističke policije Milana Tomića kako bi na to mjesto postavio dugogodišnjeg saradnika Vojislava Markovića.

Opširnije u Pobjedi…

Foto: crna.gora.me

Portal Analitika