Svijet

EGIPAT: Teroristi noževima napali turiste u Hurgadi, troje povrijeđeno

Najmanje troje turista izbodeno je noževima u napadu na egipatski Hotel "Bella Vista" u Hurgadi na obali Crvenog mora.
EGIPAT: Teroristi noževima napali turiste u Hurgadi, troje povrijeđeno
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja Sky News, trojica napadača koja su upala u hotel bili su naoružani noževima i pištoljem, a jedan je nosio samoubilački pojas.

Napadači su do hotela u popularnom odmaralištu navodno stigli brodom. Neki tvrde da su prvo otvorili vatru ispred hotela, a drugi kažu kako su odmah napali noževima.

Policija je pritom ubila dvojicu napadača, od kojih je jedan bio opasan eksplozivom, dok je treći teško ranjen. Teroristi su prilikom napada mahali crnom zastavom Islamske države.

Troje ranjenih turista - jedan Šveđanin i dvoje Austrijanaca - prevezeni su odmah u bolnicu. Iz gipatskog ministarstva unutrašnjih poslova izvijestili su da je jedan već otpušten, dok stanje preostalih još nije poznato.

Neki mediji prvobitno su objavili da se radi o turistima iz Danske i Njemačke, ali se ta informacija ispostavila netačnom.

Ovaj napad dogodio se nekoliko sati nakon što je lokalni ogranak Islamske države preuzeo odgovornost za napad na hotel u Kairu u blizini piramida u Gizi. U tom napadu niko nije povrijeđen.

Izvor: Portal Jutarnji.hr

Foto: BBC/EPA

Portal Analitika