Politika

BRAJOVIĆ: Umjesto demagogije i populizma, nudimo odgovornost i ozbiljnost

Na izbornoj Konvenciji Socijaldemokrata Kotora, na kojoj su izabrani delegati za prvi kongres i kandidati za Glavni odbor, predsjednik te partije Ivan Brajović u svom obraćanju je prisutnima rekao da "Socijaldemokrate umjesto demagogije i populizma, nude odgovornost i ozbiljnost".
BRAJOVIĆ: Umjesto demagogije i populizma, nudimo odgovornost i ozbiljnost
Portal AnalitikaIzvor

On pod time podrazumijeva moderan pristup politici i preuzimanje odgovornosti za konkretne projekte koje će Crnoj Gori obezbijediti snažan ekonomski razvoj u narednom periodu.

- Nakon ostvarenja dva naša istorijska cilja, obnove nezavisnosti i dobijanje pozivnice za članstvo u NATO-u, Socijaldemokrate insistiraju na potrebi okupljanja oko ostvarenja našeg trećeg velikog cilja - partnerstva za snažan ekonomski razvoj Crne Gore. Poboljšanje životnog standarda građana i ekonomski razvoj Crne Gore su naš prioritet. A to ne možemo demagogijom i populizmom, nego odgovornošću i ozbiljnošću, koja krasi nas u SD-u. Osim toga, svjesni smo da stalno moramo čuvati prethodno dostignuto, i sa tim se ne smijemo igrati. Socijaldemokratama je osnovna ideja vodilja nacionalni i državni interes Crne Gore, i sa tim se nećemo igrati - istakao je Brajović.

Dalje je naglasio da su stvari počele da dolaze na svoje na lokalnom nivou, gdje SD formalizuje faktičko stanje i potpisuje koalicione sporazume sa partnerima sa kojima vrši vlast, a slični procesi će ubrzo početi i na državnom nivou da se dešavaju.

U svom izlaganju predsjednik Socijaldemokrata je izdvojio mlade kao posebnu grupu na koju će Socijaldemokrate staviti poseban akcenat.

- Jedna grupacija je posebno u fokusu Socijaldemokrata. To su mladi. Uvijek ćemo biti otvoreni za mlade, uvijek ćemo ih podržavati i zajedno sa nima ostvarivati nove političke pobjede. Zato mladi u SD-u nijesu budućnost, nego sadašnjost. Na kongresu, na kojem ćemo izabrati rukovodstvo partije i najviša partijska tijela, će svaki delegat glasati po sopstvenom nahođenju, onako kako misli da treba, kao slobodan čovjek, kako i dolikuje Socijaldemokratama. Vrata SD-a su, kao partije moderne ljevice, uvijek otvorena za sve vaše sugestije, prijedloge i kritike. Budite slobodni da izrazite svoj stav i svoje mišljenje, kako bi naše političko djelovanje bilo što bolje, da sjutra budemo ponosni na ostvarene rezultate. Ja sam siguran da će Kotor dati veliki doprinos u ostvarenju naše vizije moderne, građanske, evropske i evroatlantske Crne Gore - zaključio je Brajović.

Na izbornoj Konvenciji SD Kotora izabrano je 20 delegata za Kongres, kao i četvoro kandidata za Glavni odbor: Snežana Borozan, Ilija Milošević, Vladimir Stjepčević i Miloš Džudović.

Osim toga, na ovoj Konvenciji, Miloš Čelanović izabran je za koordinatora Omladine Socijaldemokrata Kotora i Snežana Borozan za koordinatorku Foruma žena SD Kotor.

Pored predsjednika Brajovića, izbornoj Konvenciji su prisustvovali predsjednica Foruma žena SD Crne Gore Rada Koprivica i funkcioner SD-a Žarko Radulović.

Portal Analitika