Region

Kapetan Dragan ponudio kauciju od 655.000 eura, sud odbio

Uprkos tome što se pričalo kako je Dragan Vasiljković ostao bez sredstava kojima bi platio kvalitetnu odbranu u Hrvatskoj, kao pravi šok danas je stigla vijest iz splitskog Županijskog suda.
Kapetan Dragan ponudio kauciju od 655.000 eura, sud odbio
Portal AnalitikaIzvor

Naime, on je ponudio čak pet miliona kuna (655.000 eura) kaucije da ga puste na slobodu. Optužno vijeće splitskog suda, kojim predsjedava sudija Vlado Živaljić, odbilo je takav prijedlog, a odbijena je i mogućnost koju je kao prvu predložila braniteljica Slađana Čanković, da se Vasiljkoviću odredi zaštitna mjera oduzimanja pasoša.

Optužno vijeće je samo odlučivalo o produžavanju istražnog zatvora, a ne i o utemeljenosti optužnice za ratni zločin, koja je tek danas stigla na Županijski sud u Split. Index navodi da, u slučaju da je taj dokument zakasnio svega koji dan, Vasiljković bi morao da bude pušten na slobodu. Uz sudiju Živaljića, o Vasiljkoviću su odlučivale i članice optužnog vijeća, sutkinje Marica Šćepanović i Spomenka Tonković.

Na pitanje Indexa kako je Vasiljković došao do ponuđenih 655.000 eura i je li novac prikupila australijska Vlada, advokatica Čanković nije htjela da odgovori ko bi osigurao ponuđeni novac, a nije komentariala ni optužnicu, budući da je još nije proučila. Vasiljković je, naime, državljanin i Srbije i Australije.

Istražni zatvor produžen je "da ne bi pobjegao" i "zbog teških okolnosti počinjenog djela".

Izvor: Index

Foto: N1 Hrvatska

Portal Analitika