Protokol

Demokrate položile vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke

Delegacija Demokratske Crne Gore, predvođena predsjednikom, Aleksom Bečićem, položila je danas vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke, u čast heroja koji su svoj život dali na Božić prije ravno sto godina. Jedan vijek je prošao, a vrijednosti slobode, bratske ljubavi i žrtvovanja za ideju, kojima su ovi pjesnicima inspirativni, hrabri ljudi, na čelu sa serdarom Jankom Vukotićem, bez razmišljanja podredili i svoje živote, ostaju i današnjim ljudima nedostižan ideal i cilj kojem težimo, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
Demokrate položile vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke
Portal AnalitikaIzvor

Sve Demokrate, kako istibez izuzetka, osjećaju izuzetan ponos i iskazuju veliku zahvalnost svojim precima zbog njihove neizmjerne hrabrosti i nadljudskog podviga, koju su  pokazali u Mojkovačkoj bici, čime su zaslužili vječnu slavu, koju neće uprljati ni jadni pokušaji politizacije čak i ovog događaja od strane vlasti, koja bi na svemu da profitira potencirajući i stvarajući podjele, čak i na grobovima naših heroja.

- Kolika je muka uhvatila današnju svađalačku vlast, govori i činjenica da drugu konotaciju moraju da daju svemu, pa čak i ovom herojskom činu. Ovo iz razloga što je, zahvaljujući njihovoj naopakoj politici, na jubilej sto godina od Mojkovačke bitke, Mojkovac ponovo zalužio epitet heroja – njegovi građani su stoički izdržali strahovite i pogubne ekonomske rezultate vladajuće DPS. Zbog toga, nije za zamjeriti onima koji su bili manje trpeljivi i u ogromnom broju napustili Mojkovac – stoji u saopštenju.

Žrtva heroja iz Mojkovačke bitke na najbolji način će dobiti svoj puni smisao kad njihovi potomci počnu da žive u slobodi, a ne u prepariranoj slobodi; kad počnu da se masovno zapošljavaju; kad bogatiji život i realna očekivanja i nadanja u bolje sjutra zamijene sadašnje sivilo i besperspektivnost.

Na kraju, kad smo već nadahnuti istorijom, Demokrate podsjećaju na kuriozitet da se nikada u Crnoj Gori nijesu održali slobodni i fer izbori i da će, kada se jednom desi, i to biti svojevrsni istorijski događaj.

Portal Analitika