Kultura

Januar u podgoričkom KIC-u u znaku dobre muzike

Početak 2016. godine u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović" obilježiće muzika, kako koncerti, tako i drugi programi posvećeni toj umjetnosti.
Januar u podgoričkom KIC-u u znaku dobre muzike
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Portalu Analitika iz podgoričkog KIC-a, prvi u nizu događaja biće veče posvećeno popularnom rok bendu "Smak" 15. januara, uz suorganizatora NVO "Muzika alternativa kultura". Crnogorski muzičari izvešće neke od najvećih hitove poznate kragujevačke grupe uz koje su odrastale mnoge generacije rokera, a ulaznice po cijeni od samo dva eura u prodaji će biti od narednog ponedjeljka.

Od 18. do 21. januara ljubitelji sedme umjetnosti biće u prilici da uživaju i novoj reviji mjuzikla. Ciklus će otvoriti "Moje pjesme, moji snovi", a narednih dana publika u sali DODEST može pogledati još filmove "Pjevajmo na kiši", "Isus Hrist superstar" i "Kosa".

Turski kulturni centar ovog mjeseca u KIC dovodi Sedata Anara koji će prirediti koncert sufijske muzike 22. januara, u Velikoj sali od 19 sati.

U januarskom programu svakako značajno mjesto zauzima koncert kamerne muzike koji će prirediti jedan od najpoznatijih ansambala regiona. Gudački kvartet Beogradske filharmonije otvoriće zimsku koncertnu sezonu muzičkog segmenta KIC-a nastupom 26. januara u  Modernoj galeriji Muzeja i galerije Podgorice. Repertoar čine Počasnica Stevanu Mokranjcu Dejana Despića, Gudački kvartet KV 421 u d-molu Volfganga Amadeusa Mocarta i Gudački kvartet u F-duru Morisa Ravela.

Među muzičkim programima našla se i jedna promocija, i to knjige "Kad dodirneš dno" Josipa Tripovića, koja će takođe 26. januara biti promovisana u Multimedijalnoj sali KIC-a. O knjizi će govoriti prof. dr Igor Lakić i autor, a odlomke će čitati Nemanja Tripović i Miomir Đurović.

Mjesec će zatvoriti Veče klapa iz Crne Gore, koje će Centar za razvoj i očuvanje kulture manjina u saradnji sa KIC-om prirediti 29. januara u Velikoj sali.

Uz programe Kulturno-informativnog centra, publika u glavnom gradu biće u prilici da vikendom pogleda predstave Gradskog pozorišta: "Mačor u čizmama", "Dobri zloćko", "Čarobnjak iz Oza" i "Ah, šta sve mora jadno dijete", dok će u DODEST-u 26. januara biti igrane "Slasti slave", a 27. i 28. januara "Pogled s mosta".

K.J.

Portal Analitika