Crna hronika

Marković tužio Šukovića za ugrožavanje sigurnosti

Vicepremijer, zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković podnio je privatnu tužbu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv službenika Uprave policije i bivšeg načelnika za organizovani kriminal Predraga Šukovića.
Marković tužio Šukovića za ugrožavanje sigurnosti
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako Dan prenosi, portal Prelistaj.me objavio je da je Marković  to učinio nakon što je početkom oktobra podgoričko Osnovno tužilaštvo ocijenilo da nema osnova da goni Šukovića po službenoj dužnosti, jer je pod pseudonimom „Boss“ na portalu Vijesti u negativnom kontekstu komentarisao postupke i zdravstveno stanje Markovića, što je on doživio kao prijetnju.

Marković se na odluku osnovne tužiteljke Ljiljane Klikovac žalio višoj tužiteljki u Podgorici Vesni Jovićević, ali je i ona odbila njegovu žalbu uputivši ga na privatnu tužbu.

Marković je, kao visoki državni zvaničnik, jer je uz pomenute funkcije i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost, predsjednik Savjeta za vladavinu prava i koordinator svih službi bezbjednosti, takvu mogućnost najavio gostujući na televiziji Atlas 20. oktobra prošle godine.

Tada je kazao da iza Šukovićevih izjava da je on član mojkovačkog kriminalnog klana neko stoji, a da će otkriti ko je to pošto se okonča postupak.

Glavni pretres po Markovićevoj tužbi zakazan je za 10. februar. Tada će početi krivični postupak protiv Predraga Šukovića, tokom koga Marković na sudu treba da dostavi dokaze za optužbe. Međutim, prema Zakoniku o krivičnom postupku, on na to nije obavezan pošto bi sud, po službenoj dužnosti, trebalo da sprovede radnje i provjeri navode iz optužnog akta.

Sudija poziva na glavni pretres okrivljenog i njegovog branioca, tužioca, oštećenog i njihove zakoneke zastupnike i punomoćnike, svjedoke, vještake i tumača, a po potrebi pribavlja i predmete koji treba da posluže kao dokaz u postupku.

Dan

Portal Analitika